vivre.bg

Апартамент във Варна печели с функционален дизайн

функционален дизайн Варна_1

Той успява да се справи с предизвикателството на неправилната форма на апартамента. Да извлече максимума от нея. И да намери точното място за всичко.

Дизайнът на това жилище във Варна впечатлява не само със съвременния си вид, но и с добре премислените решения. Апартаментът се намира в нова сграда, в една от приятните части на града, и разполага с дневна с кухня, спалня, кабинет (или стая за гости), антре, голяма баня и тоалетна.

Автори на интериорния проект са студио Adoro Design. Дизайнерите разказват, че основната цел на работата им по жилището е била създаването на съвременен, функционален, просторен и светъл дом.

Домашният уют е бил задължителен, но същевременно интериорът е трябвало да се отличава и с някои характерни детайли. Вниманието веднага пада върху някои от тях: разнообразното осветление, комбинациите от гипсокартон, парчета винилен, опънат, светещ таван в дневната. Или 3D панелите, покрили стената зад леглото в спалнята – може би най-впечатляващата стая в дома!

функционален дизайн Варна_4

Апартаментът разполага с достатъчно площ за оформяне на основните дневни кътове. Но неправилната форма в част от помещенията е създавала необходимостта от по-нестандартни решения. В крайна сметка, те се оказват и едни от ефектните елементи на интериора. Такива са например рафтове в спалнята, трапезарният кът, сгушен до засечка в дневната, начупените линии на антрето или малкото триъгълно бюро в кабинета.

Спалнята потапя в интригуваща атмосфера. Леглото с  обли форми е проектирано специално за мястото, по желание на домакина. Съзнателно всички мебели са ниски, а стаята изглежда много изчистена, светла и просторна.

Липсата на висок гардероб е компенсиран в съседната стая. Тук – кабинетът може да изпълнява и ролата на стая за гости благодарение на дивана, лесно трансформиращ се в легло.

Всичко останало – виж в снимките!

функционален дизайн Варна_6 функционален дизайн Варна_7 функционален дизайн Варна_8функционален дизайн Варна_2 функционален дизайн Варна_5функционален дизайн Варна_3функционален дизайн Варна_10функционален дизайн Варна_11функционален дизайн Варна_12функционален дизайн Варна_13функционален дизайн Варна_14функционален дизайн Варна_15функционален дизайн Варна_16'функционален дизайн Варна_17функционален дизайн Варна_18функционален дизайн Варна_19функционален дизайн Варна_21функционален дизайн Варна_20функционален дизайн Варна_22функционален дизайн Варна_23функционален дизайн Варна_24функционален дизайн Варна_27функционален дизайн Варна_26функционален дизайн Варна_план