vivre.bg

Парижки апартамент включва някои необичайни детайли

парижки апартамент с необичайни детайли_1

Завършено от студио Cut Architectures и намиращо се в Париж, това жилище впечатлява с изчистен дизайн и някои необичайни решения. Според описанието на архитектите, интериорът, наречен „Стъкло и орех“, е създаден така, че да пасне на забързания живот на собствениците.

Апартаментът всъщност е мезонет, чиито втори етаж е изцяло за децата. Първото, партерно ниво залага на отворена концепция на живеене, обединила дневната, кухнята, трапезарията и работния кът в едно голямо помещение.

парижки апартамент с необичайни детайли_2

Две неща не могат да останат незабелязани още с прекрачването на прага. Едното е тях е приличащият на огромна метла обект, чиято функция е неясна. Може би крие нещо в себе си, може би е само визуално предизвикателство! Другото е затвореното със стъкло и заоблени рамки помещение, в което се намира домашният работен кът.

„В дъното на помещението, отново заоблена стена, напомняща за облите стъклени прегради на кабинета, крие входовете към спалнята, банята и пералното помещение, както и широкото стълбище, отвеждащо към второто ниво, посветено на децата“, обясняват архитектите. А следващите снимки отвеждат на виртуална разходка в различния, минималистичен дом!

парижки апартамент с необичайни детайли_3 парижки апартамент с необичайни детайли_4 парижки апартамент с необичайни детайли_5 парижки апартамент с необичайни детайли_6 парижки апартамент с необичайни детайли_7 парижки апартамент с необичайни детайли_8 парижки апартамент с необичайни детайли_9 парижки апартамент с необичайни детайли_10парижки апартамент с необичайни детайли_20 парижки апартамент с необичайни детайли_11 парижки апартамент с необичайни детайли_12 парижки апартамент с необичайни детайли_13 парижки апартамент с необичайни детайли_14 парижки апартамент с необичайни детайли_15 парижки апартамент с необичайни детайли_16