vivre.bg

Впечатляващ апартамент с японски привкус в сърцето на София

апартамент с японски привкус в софия_1

Намира се в центъра на София, но е взел вдъхновение си от далечни места. Интериорът, създаден от студио ИДЕА, оставя без думи още с прекрачването на прага и държи любопитството през всички стаи.

Дизайнерите са го нарекли „Вдъхновение по Стендал“. Най-вероятно заради драматичната комбинация на червено и черно. Тя се появява умерено във всяко едно помещение: при TB-стената и дивана B&B в дневната, масата за хранене в кухнята, спалнята и детската стая. Но е само един от впечатляващите елементи в този дом…

Японското влияние! Среща се не само в минималистичния подход при обзавеждането, но и в някои конкретни детайли.

Като светещата стена в хола, например. Тя тотално променя атмосферата в помещението с вида си, напомнящ за императорските вили в Япония. Всъщност, стената в това софийско жилище служи за гардероб, а стъклото по панелите й е ламинирано с истинска оризова хартия.

Фигури като цветове на японска вишна пък се появяват в дискретната фрезовка на ламперията в коридора.

апартамент с японски привкус в софия_2

Голяма част от вниманието на дизайнерите е било насочено към осветлението. Изключително разнообразно, то е използвано по стените и дори завесите.

При обзавеждането в дневната са комбинирани местно произведени и маркови италиански мебели. Интересните съчетания придават характер на просторното помещение.

Кухнята и трапезарията са се слели в едно, като масата за хранене буквално е станала част от кухненския остров. Дизайнът тук следва изключително изчистените линии, а уредите дори могат да бъдат напълно скрити зад врати със специален механизъм.

Японският стил пък отново превзема спалнята и дори детската стая.

Вижте всички страхотни детайли в снимките!

апартамент с японски привкус в софия_3 апартамент с японски привкус в софия_4 апартамент с японски привкус в софия_5 апартамент с японски привкус в софия_6 апартамент с японски привкус в софия_7 апартамент с японски привкус в софия_8 апартамент с японски привкус в софия_9 апартамент с японски привкус в софия_10 апартамент с японски привкус в софия_11

*Снимки и информация: предоставени от IDEA