vivre.bg

Апартамент H01 в София има повече, отколкото показва

„Замаскирани“ врати крият домашен офис и спалня, зелени стълби водят към място за почивка

апартамент в София - H01_2

Апартаментът се намира на последния етаж в стара четириетажна сграда в жилищен комплекс „Яворов“ в София. И тъй като блокът е заобиколен от зеленина и паркове, от студио DontDIY решават точно това да бъде основната тема на проекта. Зеленото се появява, както като гледка през прозорците, така и на много места в дома.

Име на проекта: Апартамент H01 

Собственикът е описан като бизнесмен със страст към фотографията и пътуванията. Гледайки снимките си мислим, че ще се завръща с още по-голямо удоволствие всеки път у дома.

Жилището разполага с дневна зона, спалня със собствен килер, баня и гардероб, работен кът и място за почивка. Гъвкавият дизайн прави мястото много интересно, динамично и променящо се.

gif 800

Стените крият тайни (входове)…

Дневната, кухнята и трапезарията са свързани и образуват просторно отворено пространство. И изглежда, че сякаш това е всичко! Но.

Дървените пана-ламперии, които веднага привличат вниманието, са подвижни и скриват кабинета и предверието. Вратата към спалнята пък е вградена в бялата библиотека и остава първоначално незабележима.

Конфигурацията от високи зелени шкафове в кухнята е приютила кухненските уреди. Същевременно с това играе ролята и на стъпала, отвеждащи към подпокривното ниво, превърнато в малък кът за почивка: симпатично място за книги, филми и непринудени сбирки с приятели.

От студиото добавят, че гъвкавостта на проекта дава възможност в бъдеще в таванското помещение да се разположи отделна спалня, която дори ще има собствена баня и гардероб, а кабинетът на първия етаж може лесно да бъде оформен като детска стая.

Вижте всички страхотни решения в снимките!

апартамент в София - H01_1
Снимки: Асен Емилов

апартамент в София - H01_2 апартамент в София - H01_3 апартамент в София - H01_4 апартамент в София - H01_5апартамент в София - H01_6 апартамент в София - H01_9 апартамент в София - H01_11 апартамент в София - H01_12апартамент в София - H01_7апартамент в София - H01_8 апартамент в София - H01_15апартамент в София - H01_14апартамент в София - H01_13   апартамент в София - H01_16 апартамент в София - H01_17апартамент в София - H01_планrazrez 1 razrez 2 razrez 3
*(Снимките и информация за проекта са предоставени от DontDIY.)