vivre.bg

Беден, но секси – интериорът

беден, но секси_1

Лъскави интериори, бляскави повърхности, скъпи мебели – не е само това начинът да впечатлиш. Майсторството е да го направиш със съвсем малко.

Проектът е кръстен „Беден, но секси“ и дори името да не бива се възприема съвсем буквално, целта е да се покаже, че стилът е постижим и без задължително много средства.

Апартаментът (от 82 кв. м) се намира в квартал Пренцлауер Берг в Берлин. Сградата е стара, с традиционна архитектура. А планът на жилището не може да бъде бъде описан като най-мечтания. Без обаче никакви корекции по него, от студио Hagar Abiri създават среда с ново излъчване, базирана на белезите на мястото.

„Започнахме с внимателно обследване на материалите и заложихме на натуралната красота“, казва дизайнерът. След краткия ремонт и новото обзавеждане, резултатът е следният: контрастът между новото и старото са създали семпъл и стилен интериор, смесица между шаби шик и минимализъм.

беден, но секси_18

Тухлите са на показ, някои от стените са нарочно неизмазани, дървеният под – освежен. Запазени са и вече износените от времето врати.

Мебелите, като столовете и полилеите, са купувани втора ръка. Други (като високата маса за хранене) са взети от малки магазини в близост. Бар столовете и рафтовете са поръчани при местен майстор. А дизайнерът създава сам малката холна маса от палети. Картините – семейството собственици донасят от родния Тел Авив. Диванът, кухнята и системата от шкафове в спалнята очевидно са най-големите инвестиции инвестиции.

Всичко останало са дълги, феерични завеси и боядисани в бяло стени. Както и, разбира се, усетът.

  • Проект: „Беден, но секси“ (Poor But Sexy)
  • Място: Берлин, Германия
  • Площ: 82 кв. м
  • Дизайн: Hagar Abiri
  • Собственици: Млада двойка с дете (и куче)

Разгледай повече в снимките!

беден, но секси_9беден, но секси_6беден, но секси_19беден, но секси_4беден, но секси_15беден, но секси_20 беден, но секси_18 беден, но секси_21беден, но секси_8беден, но секси_5беден, но секси_11 беден, но секси_12беден, но секси_10беден, но секси_7беден, но секси_17беден, но секси_13беден, но секси_16беден, но секси_3/Volumes/LaCie/Hagar/פרוייקטים עיצוב /Apart/CAD/Ko

Фотограф: Diane Adam

Информация и снимки: archdaily.com