vivre.bg

Бетон, метал и дърво

Всичко е за забавление!

бетон и дърво интериор от Бразилия_1

Кръстен е AM apartment и е 180 кв. м жилище в Бразилия с интериор, създаден от SuperLimão Studio.

Всичко в този дом е направено, за да впечатлява и развлича. И, разбира се, да се хареса на собственика на апартамента – „преуспяващ, необвързан мъж със страст към кулинарията и обичащ да посреща хора у дома.“

  • Име на проекта: AM apartment
  • Място: Сао Пауло, Бразилия
  • Площ: 180 кв. м жилище
  • Дизайн: SuperLimão Studio

Жилището следва отворения план на разпределение. Бетонните тавани, внасящи индустриален елемент в интериора, са омекотявани от скритото осветление. Дървеният под се грижи за топлото усещане във всички помещения.

бетон и дърво интериор от Бразилия_17

В жилището се стига директно от асансьора в сградата. Малко антре е изградено посредством високи метални врати. От тук може да се контролира осветлението в целия апартамент, създавайки различен тип атмосфера.

Крачка напред отвежда в дневната. Достатъчно просторна, тя е обединила кухнята, трапезарията и хола. Приобщената тераса осигурява страхотни градски гледки дори от удобната позиция на дивана.

Вместо бели камъни и пясък, които да дадат усещането за нещо внесено отвън, подът по продължение на прозорците е покрит с 6000 пинг-понг топчета. А на някои от тях са изрисувани лица или бележки за забавление на гостите. Графити рисунка пък разнообразява зоната за хранене.

Апартаментът разполага и с кът за домашно кино, отделен с дървени рафтове. Таванът в банята пък е огледален, според дизайнерите, „за да покаже на гостите, че не са толкова трезвени, колкото си мислят“.

бетон и дърво интериор от Бразилия_10бетон и дърво интериор от Бразилия_13бетон и дърво интериор от Бразилия_2бетон и дърво интериор от Бразилия_11 бетон и дърво интериор от Бразилия_12бетон и дърво интериор от Бразилия_1бетон и дърво интериор от Бразилия_6 бетон и дърво интериор от Бразилия_7  бетон и дърво интериор от Бразилия_14бетон и дърво интериор от Бразилия_3 бетон и дърво интериор от Бразилия_22 бетон и дърво интериор от Бразилия_20бетон и дърво интериор от Бразилия_4бетон и дърво интериор от Бразилия_5 бетон и дърво интериор от Бразилия_8 бетон и дърво интериор от Бразилия_9 бетон и дърво интериор от Бразилия_21бетон и дърво интериор от Бразилия_16 HM-PLANTA LAYOUT