vivre.bg

Български архитект създаде малка ваканционна къща на колела

koleliba 5

Лято 2015 отмина, остава ни само да си разказваме как сме го изкарали. И архитектът Христина Христова определено има добра история за споделяне.

За своята морска ваканция тя не е стегнала само багажа си, а е решила да вземе със себе си и чисто новата си малка къща на колела. Koleliba! С нея семейство може да отиде на море, без да отсяда в скъпи хотели или да търси къща под наем до плажа.

Koleliba разполага с 9 кв. м площ.

koleliba 2

Стегнатият интериор на къщата включва диван, който лесно се превръща в легло за двама души, малка кухня с печка и хладилник, бойлер и тоалетна.

koleliba 19

Това обаче съвсем не е всичко, защото истинската магия се случва отвън. Едно от най-приятните неща, с които малката къща разполага е „верандата“. За да може да прекарва страхотно времето си през летните следобеди и вечери, архитектът добавя към фасадата на къщата подвижен навес и малка дървена платформа, която да се ползва като пейка.

koleliba 9

Koleliba е построена от дърво, има изолация с минерална вата и е облицована с български бор. Мебелите, някои от интериорните стени и подът са направени от брезов шперплат.

И както казват семейството-нейни създадели: „Нашият начин да кажем не на грандоманията! Да на семплите радости! Да на летните приключения! Да на природата!“

koleliba 1 koleliba 2 koleliba 8koleliba 12koleliba 17koleliba 18koleliba 4

* Повече за мини ваканционната къща във: facebook.com/koleliba
* Координати на архитекта: hristovahris.wix.com

Използвана информация: Gizmag