vivre.bg

Бяло и пак бяло: В перфектното мини студио

Малко студио в бяло - 1

Каролин работи за продуцентска компания Rococo в Антверпен и обзавежда апартамента си с находки от винтидж магазини. Запитана дали не й е трудно да живее в толкова бяло място, тя каза: „Аз обичам интериорите, които са изцяло в бяло. Бялото кара малкото пространство да изглежда голямо и прави всичко светло, и освен е лесно за декориране. В дома ми имам много скрити места за съхранение на вещите, така че държа всичко в шкафове. А и е добре да нямаш много неща. Обичам да е светло и просто.“

малко студио в бяло - 2

Каролин обича да се занимава с дома си, но проектирането на всичко в него е дело на белгийското архитектурно студио Komaan! (на английски „Come on! или „Хайде“).

Жилището се намира в стара сграда (къща, разделена впоследствие на малки апартаменти) в Антверпен. Първоначално Каролин е била негов квартирант, сега е собственичката.

Преди 40-те квадрата са били разделени на малки стаи.  Но след това дамата го купува и промяната започва с премахването на всички вътрешни стени.

Архитектите е трябвало да създадат чувство за простор и да разгърнат креативността си с ограничен бюджет.

Залагат на бялата боя. Шперплатът идва на помощ при преградите. Вграден „вестибюл“ разделя зоната на дневната и кухнята от спалнята. Едната му страна е покрита с рафтове. Успява да побере и малка тоалетна.

малко студио в бяло - 3


Виж също: Кубът идва на помощ в малките пространства


малко студио в бяло - 4

Стената срещу входа изглежда като пъзел. В нея се вграждат кухненските шкафове, побира се и малък килер и дори банята с място колкото за душ и мивка.

малко студио в бяло - 5
малко студио в бяло - 6 малко студио в бяло - 7
Апартаментът си има и малка симпатична тераса до спалнята. Какво повече можеш да искаш?малко студио в бяло - 8 малко студио в бяло - 9

Преди:

малко студио в бяло - преди

Източник: Remodelista.com


Може би ще ти е интересно също: Апартамент със скрити възможности в Париж