vivre.bg

Влезте в един студентски апартамент в Хонконг

студентски апартамент - 1

Нарича се Campus Hong Kong и е проектиран от LYCS Architecture специално за студенти.

Идеята на дизайнерите е била да дадат възможност за наемане на студентско жилище в изключително пренаселените големи градове в Китай. В голям град като Хонконг разходите за живеене са тежко бреме за младите хора.

„Проблемът е, че хубавите апартаменти са със скъпи наеми, а по-евтини просто не са уютни“, обясняват от LYCS Architecture.

Това, което те правят, за да отговорят на предизвикателството, е да реновират 48 малки студиа, намиращи се в съществуващ хотел.

Площта на всяка стая-апартамент е около 27 кв. м.

студентски апартамент - 4

Първата промяна е премахването на съществуващата разделителна вътрешна стена и поставянето на нейно място на висока маса.

Всяко студио е проектирано за четирима души и съответно си има четири самостоятелни единични легла. Тъй като всеки сантиметър от малката площ е важен, те са повдигнати високо, за да може под тях да се обособят зоните за учене.

студентски апартамент - 2

Всяко легло има стабилна стоманена стълба за достъп, плътни черно-бели завеси, осигуряващи някакво уединение, удобни рафтове и контакти за любимите джаджи и книги.

студентски апартамент - 5

В личната зона около леглата са поставени заключващите се шкафчета, USB хъб, места за прибиране и закачане на дрехите, самостоятелни бюра с въртящи се столове…

студентски апартамент - 6

Стаята има добре оборудван кухненски бокс, готин „ретро“ хладилник, Wi-Fi с висока скорост, черна дъска. Интериорът е изчистен, свеж и модерен.

студентски апартамент - 3 студентски апартамент - 7


Вижте още:

Минималистичен дизайн за едно уникално студентско жилище в София (37 кв. м)

Zoku Loft предлага място за градски номади