vivre.bg

Влез в едно студентско общежитие в Мелбърн

Студентското общежитие е към Кралския технологичен институт в Мелбърн, Австралия. Представлява изключително модерна сграда, построена в  живописно, зелено място в покрайнините на града.  

За комфорта на 370-те студенти, които могат да се настанят тук, кампусът разполага с публично пространство – кът за отдих, трапезария, помещения за билярд и тенис на маса, конферентни зали. И още – перално помещение и открита тераса с барбекю.

Фасадата на общежитието е комбинация от цинк, алуминии, стъкло и дърво. Вътрешността посреща с изумителни геометрични форми, коридори и стълбища. Обилното използване на дърво е продължено и в интериора на стаите. Някои от мебелите и преградите са направени от шперплат. Таваните са оставени на бетон.  Стилът е лек, свеж и семпъл, а разположението – функционално.

Проектът е дело на архитектурното бюро на RMA.

студентско общежитие в Мелбърн_1 студентско общежитие в Мелбърн_2 студентско общежитие в Мелбърн_3 студентско общежитие в Мелбърн_4 студентско общежитие в Мелбърн_10 студентско общежитие в Мелбърн_13 студентско общежитие в Мелбърн_16студентско общежитие в Мелбърн_14 студентско общежитие в Мелбърн_15 студентско общежитие в Мелбърн_17студентско общежитие в Мелбърн_5студентско общежитие в Мелбърн_6студентско общежитие в Мелбърн_7студентско общежитие в Мелбърн_8студентско общежитие в Мелбърн_9студентско общежитие в Мелбърн_11студентско общежитие в Мелбърн_12 студентско общежитие в Мелбърн_18 студентско общежитие в Мелбърн_19 студентско общежитие в Мелбърн_20

Не пропускай също:

Как може да се живее в 13 кв. м студентско жилище?