Всички полудяха по този цвят

tumblr_np2g4jMw891rogap7o1_500

Със сигурност сте виждали този цвят, но трудно ще го назовете с една дума. В англоезичния свят го наричат “greige” – микс от сиво (gray) и бежово (beige). На български може би звучало като “сижово”, например.

Pinterest, Tumblr и Instagram са любимите социални мрежи за споделяне на снимки от различни интериори и решения за дома. А манията “greige” там определено е завладяла любителите на жилищния дизайн и то не от скоро.

Business Insider посвети цял материал за цветния феномен. В него се разказва как търсене с хаштагове #greige или #greigedesign в социалните мрежи отвежда към хиляди снимки на спални и дневни в сиво-бежово.

 Изданието посочва, че този “приглушен” цвят не е непознат за света на модата. Още през 80-те години Джорджо Армани е провъзгласен за “цар на сиво-бежовото”, както се споменава в материал на Harper`s Bazaar. През 2010 г. Channel налага тенденцията на лака за нокти в този цвят.

 Откриването на перфектния нюанс на сиво-бежовото при домашния декор не е чак толкова лесно. Интересното при този цвят е как топлите нюанси на бежовото “съживяват” сивите тонове.

“Сивото определено е тенденция, която смята да се задържи. Но никой не иска стените му у дома да приличат на цимент”, пише авторката на блога Tinysidekick.com. “Трикът е да постигнеш топло сиво, което означава, че искаш сиво с малко кафяво в него.

Good morning gorgeous. 🙏 Credits: @ingunne

A photo posted by Snapchat: interior123 (@interior123) on

“Значението на думата “greige” във френския и италианския се свързва със сурова коприна, според Wiktionary.

Каналът HGTV пък нарече сиво-бежовото “най-горещият неутрален цвят”.

В Pinterest цветът може да бъде видян на хиляди снимки от различни места в дома – от стените до възглавници.

 

   Харесай Combo.bg във Facebook

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *