vivre.bg

(В дома на любителите на книгите) Библиотеките стават стени

етажерки с книги като прегради в апартамент_8

Дървени библиотеки с книги, разположени по наклонените стени, играят ролята на прегради между различните части на дома!

Чудесна идея, особено когато домакините са четящи хора с богата колекция литература. Предложението да свържат любимата страст на клиентите си с интериора на семейното им жилище идва от екипа на h2o architectes.

Дизайнерите са наети, за да вдъхнат нов живот в 70-те кв. м жилище, намиращо се на подпокривния етаж в стара сграда в Париж. А основната им задача е да променят разположението и да внесат повече светлина в дома на младото семейство с две деца.

Новият план измества голяма част от вътрешните стени. И така, в апартамента се разкрива повече свобода за общото дневно пространство.

Без голяма част от стените, но пространството все пак е зонирано. Функционалните библиотеки обособяват отделните ниши и пространства. Същевременно те образуват отворен диагонал, свързващ цялата дневна част. Това е още един допълнителен начин за подсилване на чувството за простор.

Новият начин на разпределени позволява на членовете на домакинството да имат свое частно пространство. Всяко дете има отделна спалня, а леглото на родителите е качено върху дървена платформа и оставено в полуотделена ниша.

Белият цвят създава фона на интериора, а дървото се изкачва от пода към рафтовете, стигащи до тавана.

И сякаш идеята за интересната гора от етажерки не е била достатъчна, дизайнерите замислят и друг нестандартен акцент при оцветяването на дървения под.

Вижте сами в снимките!

етажерки с книги като прегради в апартамент_11етажерки с книги като прегради в апартамент_4етажерки с книги като прегради в апартамент_3етажерки с книги като прегради в апартамент_5етажерки с книги като прегради в апартамент_2етажерки с книги като прегради в апартамент_1 етажерки с книги като прегради в апартамент_6 етажерки с книги като прегради в апартамент_9етажерки с книги като прегради в апартамент_баняетажерки с книги като прегради в апартамент_7етажерки с книги като прегради в апартамент_план преди етажерки с книги като прегради в апартамент_план след етажерки с книги като прегради в апартамент_план