vivre.bg

В руското мини вече е светло

руски малък апартамент 2

Една от честите причини за преустройство на старите апартаменти е липсата на достатъчно естествена светлина. Точно такава е била целта и при този проект в Русия.

Преустройството на това малко жилище е направено през 2014 г. от Allartsdesign. Основната мисия е била осигуряването на повече естествена светлина.

В апартамента, който се намира на 22-рия етаж, има само два широки прозореца, разположени на една и съща стена. Същевременно, желанието на собствениците е било да имат светли стаи – кухня, дневна и спалня.

За да постигнат това, архитектите използват стъклени прегради за отделяне на помещенията. Това сякаш е перфектното и единствено решение, което ще им помогне да обособят отделни зони в апартамента и същевременно до тях ще достига дневна светлина, дори и в стаята да няма прозорец.

руски малък апартамент 7

Светли и леки завеси крият отделената със стъкло спалня през деня. Така, тя остава визуално отделена от дневната жилищна зона, но същевременно се слива с цялостния интериор.

руски малък апартамент 6
руски малък апартамент 3

руски малък апартамент 4

руски малък апартамент 5
Останалата площ е напълно достатъчна за разполагането на удобен диван във формата на „L“. Зад него е поставена голяма етажерка, която освен функционална, също разнообразява стената.

руски малък апартамент 1

Кухнята е модерна, черно-бяла и голяма. Тук е и ТВ шкафа, който е видим и от дивана, и от спалнята.

руски малък апартамент 14
руски малък апартамент 13
За масата за хранене е открито приятно място – точно до прозореца. Тухличките по стената са боядисани в бяло, за да се слеят с белята част на кухнята.

руски малък апартамент 8руски малък апартамент 11

руски малък апартамент 8

Намиращият се на срещуположната страна коридор е в пълната противоположност. Вратите са в черно, но отново гланцирани, за да отразяват светлина и да придават усещане за повече пространство. Тухлите по стените този път показват натуралната си красота.

руски малък апартамент 9

руски малък апартамент 10 При банята е заложено на изчистените линии и белия цвят в комбинация с мрамор.

руски малък апартамент 15