vivre.bg

В цветовете на Ню Йорк, но в София: градският мезонет

дневна-мезонет-софияТози прекрасен мезонет с площ от 194 кв. м се намира в София, кв. „Манастирски ливади“. Излъчването му обаче идва от другия край на планетата – от динамичния Ню Йорк.

Дизайнерите от Momi Studio вземат вдъхновение от ярките цветови контрасти по улиците на Манхатан, за да превърнат жилището в един страхотен, ярък и пълен с темперамент градски мезонет.  Стотиците жълти таксита, високите небостъргачи, забързаният живот сред сивия градски смог – всичко това дизайнерът Антония Саранеделчева успява да пресъздаде чрез цветове и в интериора на жилището.

Вдъхновен от Манхатан, Ню Йорк, но с прекрасна гледка към Витоша

Апартаментът разполага с дневна зона, кухня и трапезария, три спални, две бани и приятна тераса, предлагаща невероятна гледка към Витоша.

Жълтият цвят смело си пробива път през целия интериор и стои със стил до сивите нюанси. Зелените елементи пък внасят непринудена свежест .

Помещенията са просторни и светли, мебелите са модерни и функционални. Осветителните тела, картините и детайлите в декора са тематични подбрани, за да внесат още повече характер в мястото.

дневна2-мезонет-софия

дневна-трапезария-мезонет-софия

тераса_мезонет-софиятераса-изглед-мезонет-софиятрапезария-кухня-мезонет-софия кухня-мезонет-софия

Един от страхотните акценти са графитите по плочките на пода в антрето, както и популярният „Бруклински мост“, който се появява като фотография в коридора, водещ към второто ниво на мезонета.

коридор-мезонет-софиякоридор2-мезонет-софия

Идеята за дизайна на родителската спалня идва от една снимка на Манхатан при пълнолуние. В ролята на луната тук влиза кръглото осветително тяло, вградено в таблата на леглото.

спалня-мезонет-софиялампа-мезонет-софия

Не по-малко впечатляващи са и акцентите в стаята на децата. Просторното и добре осветено помещение предлага невероятни градски панорами. Но не през прозорците, а изрисувани върху вратите на гардероба от художничката Калина Тонева.

детска-стая-мезонет-софия детска-стая-2-мезонет-софия детска-стая-гардероб-мезонет-софияПроектът носи името „40° Географска ширина“.

 

   Харесай Combo.bg във Facebook