vivre.bg

Геометричните шарки са тоталният тренд

Геометричните мотиви в интериора, оказва се, са тенденция, която не смята скоро да отшуми. Започнаха да се налагат преди повече от година, а през 2015 г. вече могат да бъдат видени навсякъде в дома – по стените, върху плочките на пода, рамките на огледалата, възглавници, декорации…

И както обикновено се случва при тенденциите – те са добре забравено старо (или поне са вдъхновени от него). Е, геометричните шарки определено ни връщат към духа на 70-те и са един страхотен начин да добавите визуална закачка в интериора.

Математиката може да не ви е била любимият предмет, но ако искате домът ви да бъде в тренда: вижте къде най-често се появяват тези омагьосващи кръгове, триъгълници и пирамиди.

На пода.

Геометричните шарки пропълзяват както при плочките, така и върху паркета и килимите.

геометрични шарки на пода
Източник: Мultiarchi
геоемтрични шарки коридор
геометрични шарки върху паркета Източник: Pinterest
геометрични шарки върху килима
Източник: cadaval & solà-morales

 

По стените

Рамки на огледала, тапети, пердета – върху тях фигурите стоят наистина чаровно. Освен това, както сами ще се убедите, подхождат на всяко едно помещение в дома.

геоемтрични шарки тапети
Източник: Malcolm Duffin

шарки в банята
Източник: malcolmduffin
в розово
геометрични шарки в банята
Като декорации и при мебелите
Геометричните фигури откриваме не само като шарки, а и във формата на мебелите.
 геоемтрични шарки като форма082613-transitional-table-lamp-H; transitional style; living room; table lamp scene; 3K839 table lamp; T4192 sofa; X0190 chest
гео
геоемтрични фигури възглавници
геометрични фигури акценти

 

Има няколко важни неща, с които трябва да се съобразите, когато боравите с геометричните шарки в интериора. Едно от тях е цветът: важно е да подберете такъв, който идеално да пасва на основната цветова схема на стаята. След това идва и размерът – задължително съобразен с размерите на помещението. Колкото и да искате да бъдете в тренда, не бива да претрупвате дома си с тези шарки, за да запазите естетичен вида му. Или пък прекалете, но само там, където е подходящо и мислите, че ще постигнете забавен ефект.

геоемтрични шарки
Източник: Chris Snook

   Харесай Combo.bg във Facebook