vivre.bg

Двама съседи се влюбват, или един красив дом в София

двама съседи се влюбват, обединени апартаменти в София_1

За любовта прегради няма и то съвсем буквално! Така че, когато собствениците на тези (някога) два съседни апартамента в София се влюбват и решават да свържат животите си, съвсем логично обединяват и апартаментите си.

Две двустайни жилища се сливат в едно и то е трябвало да предложи условия за по-добър и щастлив живот заедно!

Задачата получават ALL in Studio. Върху общата площ от 110 кв. м те създават красив и функционален интериор, в който нищо да не е в повече и всичко перфектно да се допълва.

„Предизвикателството при това преустройство е да се запазят качеството на интериора, простора и светлината, да се създаде съвременно и функционално място, с мебели, изработени по поръчка от естествени материали и всичко това да бъде с разумен бюджет“, разказват от студиото.

двама съседи се влюбват, обединени апартаменти в София_6

Новото разпределение запазва единствено местата на една от спалните и двете бани. Върху останалата площ се разполагат антрето, детска стая и просторната дневна част, обединяваща кухня, трапезария и хол.

Дъбов паркет, който тръгва от пода и се плъзва към тавана, разделя визуално апартамента и обособява зоните с различна функция. Линията му се вижда още с прекрачването на прага и помага на пространството да изглежда по-голямо и светло.

Централното място е отредено за кухненския остров. И да е просто практичен, не е било достатъчно! Част от обема му остава във въздуха, а скритото осветление допълва ефекта. Той, както и останалите мебели, са поръчково правени за мястото. С изчистения си, съвременен дизайн те създават в дневната перфектното обединено пространство за почивка, хранене и готвене.

Цветовете са последвали цялостната идея за семпло и елегантно излъчване. Натуралните нюанси на дървото омекотяват силните контрасти на черното и бялото и, разбира се, правят атмосферата уютна. Комбинацията на бяло, черно и дърво е допълнена единствено от сивото за повече изтънченост. А разнообразното и богато осветление може да променя облика на пространството в зависимост от случая и настроението.

Дизайнът е кръстен „The LOVE Project“. Виж го!

двама съседи се влюбват, обединени апартаменти в София_2 двама съседи се влюбват, обединени апартаменти в София_3двама съседи се влюбват, обединени апартаменти в София_4двама съседи се влюбват, обединени апартаменти в София_5двама съседи се влюбват, обединени апартаменти в София_антредвама съседи се влюбват, обединени апартаменти в София_9двама съседи се влюбват, обединени апартаменти в София_8двама съседи се влюбват, обединени апартаменти в София_10двама съседи се влюбват, обединени апартаменти в София_11двама съседи се влюбват, обединени апартаменти в София_12двама съседи се влюбват, обединени апартаменти в София_план

 

Снимки: Минко Минев

2 коментара