vivre.bg

Два мини апартамента и техните гениални решения

Мястото или площта? Какво и да избереш все губиш другото! Понякога сам правиш избора дали да живееш в малък апартамент, понякога това е единственото, което имаш.

Обзавеждането на наистина малко жилище е като редене на конструктор. Пробваш, умуваш, местиш и виждаш кое къде може да пасне.

И ако си мислиш, че твоите 40 квадрата са невъзможното предизвикателство, виж срещу какво се изправят нашите герои по-долу!

#Пространството е лукс! Особено когато трябва да живееш в 25 кв. м

ренато арриджо

Ремонтирането на апартамент в центъра на Таормина (град на източния бряг на остров Сицилия) не е лесно, казва архитектът Ренато Арриджо. За него дизайнът на жилище от 25 кв. м на иначе перфектната локация е сериозно упражнение по стил. А още повече, че това е неговият дом.

Когато с жена му са били съвсем млада влюбена двойка са имали мечтата за къща с хубава тераса и гледка към града. Годините минават и мечтите малко се трансформират. Къщата всъщност са 25-те квадрата, но терасата я има, а мястоположението е повече от страхотно.

В микро жилищата обикновено най-гъвкавият елемент се оказва леглото. Намереното тук решение е то да „литва“ към тавана и да освобождава място за други дейности през деня.

Снимки: mariateresafurnari.com

мини апартамент с повдигащо легло_1 мини апартамент с повдигащо легло_2мини апартамент с повдигащо легло_6мини апартамент с повдигащо легло_4малка кухня в мини апартаментмини апартамент- тераса

 # Живот на няколко квадратни метраапартамент от 16 квадратни метра_7

Какво ще кажете обаче за 16 квадрата? Вторият апартамент се намира в Париж и е домът на един студент. Цялото жилище представлява една стая и магията отново се случва с подвижно легло. Този път обаче не се отлепва от пода. А напротив, дори се скрива не него.
През деня леглото може да влезе под по-високото ниво на кухнята. А частта, която остава открита – да се използва за диван. Хитро, нали?!
Дизайнът е на Жулиен Набюсе и Марк Байаргон.
апартамент от 16 квадратни метра_1 апартамент от 16 квадратни метра_2апартамент от 16 квадратни метра_3[kafапартамент от 16 квадратни метра_4 апартамент от 16 квадратни метра_5 апартамент от 16 квадратни метра_6апартамент от 16 квадратни метра_7апартамент от 16 квадратни метра_8 апартамент от 16 квадратни метра_9 апартамент от 16 квадратни метра_10 апартамент от 16 квадратни метра_11 апартамент от 16 квадратни метра_12