vivre.bg

Две спални, дневна и кухня в 35 кв. м

Две спални, дневна и кухня в 35 кв. м - 3

Студиото се намира на последния етаж в къща в старо рибарско селище на име Камоли, близо до Генуа, Италия. Tова е едно таванско жилище, ширещо се на 35 кв. м. Но въпреки малката площ, собственикът му е имал повече от големи планове за него. За да се случат те, той се обръща към дизайнерската фирма Gosplan.

Задачата им е измислят разположение, при което да бъдат оформени две спални, дневна, кухня, баня и тоалетна и то въпреки кривия таван и малкото пространство.

Решението е открито в мебелите. Всички те са правени по поръчка, специално за мястото. И част от тях се използват за самото оформяне на стаите. Дизайнерското студио обяснява идеята си така: „Всяка стая е мебел и след като я използвате, можете да я затворите.“

Две спални, дневна и кухня в 35 кв. м - 10

Оформени са две отделни помещения: една по-голяма спалня и една по-малка с единично легло, което се появява от дървена платформа на пода. Всички възможни стени в двете стаи са използвани за поставянето на шкафове и места за съхранение.

Дневната е най-просторното място. Всичко в нея е намерило точното си място. Диванът е сгушен между стената и кухненските шкафове, мястото под прозорците е използвано за още шкафове, открито е дори пространство за поставяне на маса за четирима.

две спални в 35 кв. м - 1

Повече вижте в снимките!

Две спални, дневна и кухня в 35 кв. м - 12Две спални, дневна и кухня в 35 кв. м - 14Две спални, дневна и кухня в 35 кв. м - 2Две спални, дневна и кухня в 35 кв. м - 11Две спални, дневна и кухня в 35 кв. м - 15Две спални, дневна и кухня в 35 кв. м - 16Две спални, дневна и кухня в 35 кв. м - 4 Две спални, дневна и кухня в 35 кв. м - 17Две спални, дневна и кухня в 35 кв. м - 5

Две спални, дневна и кухня в 35 кв. м - 6

Снимки: Анна Позитано

 

За още страхотни малки проекти следете страницата ни във Facebook!