vivre.bg

Дизайн идея: Въртяща се маса за малката дневна

въртяща се маса_1

Разтегателни, сгъваеми или с повдигащ механизъм – виждали сте всякакви функционални маси, създадени специално за малки помещения. А какво ще кажете за въртяща се кръгла маса „две в едно“?! Състои се от един по-висок плот с три крака и по-малък – който се завърта, за да увеличи площта за сядане.

Идеята хрумва на един японски архитект –  Yuki Miyamoto. Проектирал е масата специално за малкия дом на едно семейство от Токио.

Място за голяма трапезарна маса не е имало, но същевременно за домакините е било добре да имат такава. Удобно място, на което да се хранят, да пият кафе, а децата да играят…

въртяща се маса_2

Кръглата маса, която получават в дома си, се оказва повече от хитро решение! Разгъването й е съвсем лесно. Конструкцията – не много сложна.

Високата дървена маса е закрепена за самия барплот в кухнята, превръщайки се в негово интересно продължение. Под нея е скрита още една, по-малка маса. Захваната е към един от краката, преминаващ през самия й плот.

Разгъва се с въртеливо движение и застава съвсем стабилно на другите си две подпори. Нивото й е по-ниско, но пък съвсем подходящо за децата. Когато не е нужна, се прибира и оставя входа на малката дневна свободен. Удобно, нали?!

въртяща се маса_3 въртяща се маса_4 въртяща се маса_5

Източник: Contemporist

Виж още: 10 идеи за кът за хранене с пейка-шкаф