vivre.bg

Дневната-кухня впечатлява с тъмните си тонове

дневна и кухня в едно в тъмни цветове_1

Нека си признаем: колко от нас имат отделна трапезария в домовете си? Все по-често всичко се събира в едно. Дали защото площта се стеснява, или защото искаме да прекарваме повече време заедно с близките си вечер…Кухнята отдавна е влязла в дневната, а трапезарията е масата за хранене между тях. Но това, че те делят една стая не означава, че всичко трябва да е лишено от стил, нали?!

Ето как са го постигнали в едно неголямо жилище в Манхатън:

За трансформирането на стария апартамент от 74 кв. м са били наети дизайнерите от студиото CHUA. Те решават да заменят почти всички вътрешни стени в жилището с плъзгащи се високи врати. Така отделят общото помещение, спалня и работен офис. Но същевременно позволяват на домакините лесно в бъдеще да преоформят разположението и да си създадат детска стая.

дневна и кухня в едно в тъмни цветове_2

И докато „частната зона“ на апартамента следва изцяло бялата тенденция, то дневната е абсолютният контрапункт.

Цветовата гама на мебелите следва матовото черно и го комбинира с топлото усещане на естествения орех. Диванът е тъмносив, а голямата цветна табуретка внася малко небрежност в иначе стилния и сдържан вид на стаята.

дневна и кухня в едно в тъмни цветове_3

Дизайнът на кухнята разчита на затворени шкафове, чиито вид напомня за стила на холните мебели. Така те лесно ще се впишат в обстановката на дневната.

Когато площта не е толкова голяма, винаги се търсят допълнителни начини за създаване на места за съхранение. Тук такова е открито в пространството от двете страни на вратата към терасата. Освен че ще изпълняват функционалната си задача, черните рафтове се превръщат и в един от страхотните акценти на интериора.

дневна и кухня в едно в тъмни цветове_4

Ето и останалите снимки от жилището!

дневна и кухня в едно в тъмни цветове_5 дневна и кухня в едно в тъмни цветове_6 дневна и кухня в едно в тъмни цветове_7 дневна и кухня в едно в тъмни цветове_8 дневна и кухня в едно в тъмни цветове_9 дневна и кухня в едно в тъмни цветове_10 дневна и кухня в едно в тъмни цветове_11

Виж още:

*източник снимки: design-milk.com