vivre.bg

Дом в дом: Кутия в центъра крие важни стаи

кутия крие стаи_1

Апартамент на петия етаж, с площ от 83 кв. м, в квартал Трибека в Манхатън, Ню Йорк – не звучи никак зле. Но собственичката му, която по това време още е студентка по медицина, е имала друга идея. Нестандартно разпределение!

С желанието си тя се обръща към дизайнерите от Lynch/Eisinger/Design. От тях се е очаквало да намерят начин да запазят отворения план на разпределение и чувството за простор и свобода в жилището, като пак го екипират с всички необходими помещения и зони. Трябвало е да създадат уникално жилищно пространство…

кутия крие стаи_план

Както всяка пълна промяна, така и тази започва с премахване и изчистване. Всички вътрешни стени са съборени. А апартаментът се превръща в едно празно място със съединени пространства. Резултатът сбъдва едно от изискванията на домакинята. А именно, да облее дома си в естествена дневна светлина.

След това дизайнерите изграждат „централната кутия“. В нея се скриват спалнята, кухнята, банята… Пътят на светлината остава почти непрекъснат, а жилището запазва усещането за повече простор.

Креативна или непрактична идея? Виж в снимките и реши!

кутия крие стаи_2 кутия крие стаи_3 кутия крие стаи_4 кутия крие стаи_5 кутия крие стаи_6 кутия крие стаи_7 кутия крие стаи_8 кутия крие стаи_9 кутия крие стаи_10 кутия крие стаи_разпределение

Не пропускай: