vivre.bg

Дърво и тухли: Несъвършен уют на три етажа

дърво и тухли

Масивни греди, недодялани дървени плоскости, тъмен метал и голи тухлени стени – трудно е да откриеш домашния уют в подобно описание. Но усетът за постигане на добър интериор обича да бъде предизвикван!

Предизвикани са били и дизайнерите от студио GASPARBONTA, потърсени да превърнат едно занемарено пространство с три етажа в приятен дом.

Заради почти суровия, индустриален вид на мястото, екипът решава да се спре на материали, които да отразяват същността му. Това са основно дървото, металът, бетонът и тухлите. А в последствие се оказва, че личните вещи на собственика пасват чудесно на създадената „твърда“ атмосфера.

дърво и тухлички къща будапеща_2

Първият етаж се превръща мигновено в дневната зона с кухненската част. Второто ниво приютява спалнята. Нависоко, под разкошната тераса се скрива и холът, с комфортен диван и пуф за почивка.

  • Проект: 3 Stories Apartment
  • Площ: 128 кв. м
  • Място: Будапеща
  • Дизайн: GASPARBONTA

Въпреки високите тавани и широката обща площ от 128 кв. м, жилището изглежда топло по домашно му. Белите стени придават изчистен вид, щедрото използване на дърво и върху стените и при подовете носи топлина, множеството картини и богато разположените осветителни тела подсилват идентичността и вдъхват живот на дома!

Повече вижте в снимките!

дърво и тухлички къща будапеща_1дърво и тухлички къща будапеща_3 дърво и тухлички къща будапеща_4 дърво и тухлички къща будапеща_5 дърво и тухлички къща будапеща_6 дърво и тухлички къща будапеща_7 дърво и тухлички къща будапеща_8 дърво и тухлички къща будапеща_9 дърво и тухлички къща будапеща_10 дърво и тухлички къща будапеща_11 дърво и тухлички къща будапеща_12 дърво и тухлички къща будапеща_13 дърво и тухлички къща будапеща_14 дърво и тухлички къща будапеща_15 дърво и тухлички къща будапеща_16 дърво и тухлички къща будапеща_17 дърво и тухлички къща будапеща_18

дърво и тухлички къща будапеща_план