vivre.bg

Дяволът носи Прада и живее на тавана

мансарда в Рим_1

Да се живее в таванско помещение е градска мода, която най-вероятно никога няма да отмине. Просто защото е удобна възможност за модерния човек: позволява му да бъде в центъра на събитията, без да губи излишна енергия. Както знаем, често мансардите се намират в стари блокове или къщи и обикновено са претърпели промяна на предназначението. Точно заради това те създават един съвсем нов тип място. Нестандартно пространство, с неправилни форми и без ненужни прегради, което кара човек да се чувства свободен да мечтае и да отключи въображението си. А резултатът? Може би е модерен апартамент на две нива, с хладно индустриално излъчване, но с безупречен стил и детайли, от които не можеш да откъснеш очи?!

Мезонетът се намира в Рим. И по-точнo – в стара сграда с история, в близост до Площад Виторио. Интериорът е направен от MOB architects.

мансарда в Рим_9

Жилищното пространство се разделя на три зони: хол, кухня и спалня над нея.

Холът запазва абсолютно самообладание, придържайки се към сиво-бежовата гама и естествените материали. Елегантната вита стълба, един от основните акценти в интериора, задържа вниманието за дълго.

Кухнята е светла и просторна. А в центъра й е поставен островът. Цветните столове изглеждат като неочакван и смел детайл, който прави мястото живо и си играе с него.

Спалнята разкрива отблизо архитектурните детайли на сградата и и безспорния чар на миналото, който гордо носи тя. Но не може и без изненади. В лицето на гардероба, разбира се.

Вижте!

мансарда в Рим_2 мансарда в Рим_3 мансарда в Рим_4 мансарда в Рим_5 мансарда в Рим_6 мансарда в Рим_7b62928e16fc1c7fc2xb7RtNktfYP10Gvмансарда в Рим_дневна_1мансарда в Рим_10 мансарда в Рим_дневна_2мансарда в Рим_банямансарда в Рим_баня_2мансарда в Рим_баня_3мансарда в Рим_мансарда в Рим_спалня_1 мансарда в Рим_спалня_3 мансарда в Рим_спалня_4 мансарда в Рим_спалня_5

Източник

 

Виж още: Малкото студио показва суров характер