vivre.bg

Непретенциозна красота в къщата на младо семейство

Едноетажна къща в Сидни_1

Домът, принадлежал някога на бабата й, сега собственичката иска да модернизира за своето собствено, младо семейство. Едноетажната постройка е разполагала с няколко раздробени малки стаи, свързани с коридор. Целта е била къщата, построена преди 70 г., да свърже помещенията, да ги направи по-светли и просторни и да се „отвори“ към градината.

Задачата е поверена на австралийското студио Those Architects. Имотът се намира в краен квартал в Сидни и е включвал достатъчно голямо дворно пространство, което архитектите веднага решават да оползотворят.

В най-вътрешната част на градината те изграждат изцяло новата дневна. А загубата на откритото пространство компенсират с облагородяването на тясната северна част на двора, където изграждат и малка веранда.

Едноетажна къща в Сидни_10

Новото жилищното пространство е построено на по-ниско ниво от останалата част на дома. Целта: да бъде по-естествено свързано с градината. Помещението е във формата на „L“ и освен холната част в единия край, комбинира трапезарията със светлата кухня в другия.

Дървен таван, тухлени стени, кожени мебели, камина и дебел килим създават изключителната топла атмосфера в новата дневна зона на семейството-собственици. Без излишен блясък и толкова уютно! Виж всичко в снимките!

Едноетажна къща в Сидни_2 Едноетажна къща в Сидни_3 Едноетажна къща в Сидни_4 Едноетажна къща в Сидни_5 Едноетажна къща в Сидни_6 Едноетажна къща в Сидни_7 Едноетажна къща в Сидни_8 Едноетажна къща в Сидни_9Едноетажна къща в Сидни_10Едноетажна къща в Сидни_11 Едноетажна къща в Сидни_12 Едноетажна къща в Сидни_13 Едноетажна къща в Сидни_14 Едноетажна къща в Сидни_15 Едноетажна къща в Сидни_16 Едноетажна къща в Сидни_17 Едноетажна къща в Сидни_18 Едноетажна къща в Сидни_19 Едноетажна къща в Сидни_20

Преди:Едноетажна къща в Сидни_план преди

След:Едноетажна къща в Сидни_план след