vivre.bg

Женско царство върху 120 кв. м

Игри на стихии!
Женско царство_дневна_1

Съвсем наскоро руското студио ALLARTSDESIGN завършва проекта си „Red Jeu“ (буквално: „Червена игра“).

Стилното и светло жилище е собственост на млада дама и нейната дъщеря. Двете домакини връчват ключа от дома си със заръката: „всичко да е червено“, а дизайнерите явно се запалват по идеята и решават да се заиграят с искрящите огнени нюанси.

Апартаментът се намира на 17-ия етаж на сграда в центъра на град Перм, Русия.
Площта му е 120 кв. м.
Разпределението включва дневна (обединяваща кухнята и трапезарията); две спални, две бани и антре.

„Клиентът ни обича да прекарва вечерите в голяма компания и този факт беше взет под внимание. Трябваше ни само био камина, голям телевизор и просторна кухня. Решението дойде веднага“, разказват от студиото. Дневната е притегателното място в жилището. Освен голям диван, който да побере многобройни приятели и гости, тук има и допълнителен кът за сядане, място за хранене и функционална кухня.

Женско царство_дневна_4

При оформянето на отделните зони са използвани силни контрасти, които правят пространството изключително динамично и интересно. В една линия в центъра са подреждат камината, част от кухненския остров, хладилникът и двата телевизора. Композицията разделя зоните с различни функции в помещението.

Спалнята е решена в светли цветове. Скритото осветление подсилва ефекта на триизмерни текстурирани тапети, които веднага грабват вниманието.

Тийнейджърската стая изглежда като мини апартамент в апартамента. Мястото за леглото се отделя визуално с дълги завеси и се скрива от дневната част, включваща малък диван и ТВ секция. В близост до прозорците и дневната светлина е изграден и работният кът. Мястото изглежда стилно и модерно. И ако дневната беше превзета от огнената стихия, то тази стая е като леденото царство на младата принцеса.

Антрето е просторно, щедро осветено и носи характерно излъчване. Както и целият дом!

Разгледайте го!

Женско царство_дневна_7Женско царство_дневна_3Женско царство_дневна_8Женско царство_дневна_2Женско царство_дневна_6 Женско царство_дневна_5 Женско царство_дневна_4Женско царство_спалня_3 Женско царство_спалня_2 Женско царство_спалня_4 Женско царство_тийнейджърска стая-5Женско царство_тийнейджърска стая-2Женско царство_тийнейджърска стая-3Женско царство_тийнейджърска стая-4Женско царство_тийнейджърска стая-1Женско царство_антреЖенско царство_баня_1Женско царство_баня_2
(Снимките и информация за проекта са предоставени от Allarts design)