vivre.bg

Завесите влизат в употреба

апартамента със завесите 1

Да скриеш нещо със завеси си е класика. И въпреки този хитър, стар прийом да не ни навява много красиви асоциации, признаваме, че има случаи, в които нещата могат да изглеждат доста симпатично.

Студиото HUE D от Сингапур създават интересен дизайн на много малко жилище, в което заменят вътрешните стени със завеси. Собствениците на апартамента са двойка млади хора, за които е било много важно да увеличат максимално пространството в направо миниатюрния им дом. Той се е състоял от кухня с дневна с място за хранене и спалня. Проблемът обаче е, че те са се нуждаели и от място, което лесно да се превърне в стая за гости – за случаите, в които роднини идват за няколко седмици с приспиване.

Дизайнерите намират решението в завесите. Те са леки, могат лесно да затворят дадена зона в дома, без да я оставят без въздух, освен това – с повече усилия могат да изглеждат дори елегантно.

За да постигнат по-добрия ефект, специалистите се заиграват с цветовете, осветлението и тавана, който разчупват на различни нива. Така релсите на завесите ще останат скрити и зоната ще се отличи визуално от останалата част на помещението. Избран е синият цвят – той ще изглежда свежо през деня, а когато слънцето се скрие, ще отразява приятно светлината от лампите. Диванът е малък, компактен и лесно се скрива зад завесите при необходимост.

апартамента със завесите 2 апартамента със завесите 3 апартамента със завесите 4 апартамента със завесите 5 апартамента със завесите 6 апартамента със завесите 7

Спалнята на домакините – мястото отново е ограничено, а пердетата пак идват на помощ. Освен като преградна „стена“ те ще служат и за затваряне на рафтовете, вместо гардероб. Когато са спуснати, ще изглежда, че там просто се намира прозорец с дръпнати пердета.

апартамента със завесите 8 апартамента със завесите 9 апартамента със завесите 10 апартамента със завесите 11 апартамента със завесите 12

Жилището може и да е доста тясно, но пък всичко в него изглежда свежо и много симпатично. Какво мислите?