vivre.bg

Защо трябва да оправяте леглото си всяка сутрин

спалня

Сутрин, когато алармата звъни, а на вас още не ви става, времето сякаш тече по-бързо, а всяка секунда под завивките е толкова ценна.

Как, когато закъснявате и имате толкова по-спешни неща за вършене, да се мотивирате да оправите завивките на леглото? И то още повече, знаейки, че след няколко часа ще ги разхвърляте отново? Трудно.

Събрахме пет причини, обясняващи защо е толкова важно да отделите време сутрин просто, за да си оправите леглото.

Номер 1: Започни добре деня
Да оправиш завивките на леглото сутрин е една малка задача. Всяка една изпълнена задача, те мотивира да изпълниш още една. И още една. А това те кара да се чувстваш удовлетворен. Едно елементарно усилие, което отнема не повече от минута, две, а задава тон на деня, в който не отлагаш, а просто си свършваш нещата.

Номер 2: Въведи ред с едно движение
Няма как спалнята да изглежда подредена, ако през леглото е „минало торнадо“. Същевременно оправеното легло може да направи дори разхвърляната стая да изглежда по-подредена. Освен това, няма да позволите на праха да достигне до чаршафите и възглавниците.

3-bedroom-apartment-12

Номер 3: От малките неща към големите. Да научиш други добри навици

Да оправяш леглото си сутрин е добър навик. Той ще ти помогне да се чувстваш добре, особено когато се прибереш вечер вкъщи. Направил си нещо малко за себе си и усещането е позитивно. Може да те мотивира да започнеш и да подреждаш дрехите си. Това ще ти спести време за гладене, за вечните големи почиствания през уикенда и може да те спаси от онези неудобни моменти, когато посрещаш някой ненадейно у дома.

Номер 4:  Дай пример
Ако имате деца, най-вероятно ги възпитавате да вършат сами най-елементарните неща от ежедневието, като да измият зъбите и да си оправят леглото.  Ясно е, че вашите чаршафи са на топка, а възглавниците на пода, това няма да бъде добър пример.

Номер 5: Погрижи се за собствената почивка
Може би ще се съгласите, че спалнята е един като малък оазис в дома. Личното място, в което си почивате. Кой си представя оазиса като пълен хаос? Това е мястото, за което си мечтаете, когато сте стресиран, уморен или ядосан и в което искате да намерите приятното усещане на меката възглавница и чистите чаршафи. Със сигурност не си мислите как трябва да придърпвате, приглаждате, оправяте завивки и възглавници.

Това е вашето място, погрижете се за него.

Two-Bedroom-Apartment-in-Stockholm-15

     Харесай Combo.bg във Facebook