vivre.bg

Идеи за цветове, с които кухнята да засияе

Чисто бяла. Или пък с натуралното излъчване на дървото. А защо не и малко цвят, който да направи изчистената и семпла кухня по-приятно и интересно място?

Ако пред вас стои избора на нова кухня или планирате промяна на старата, ето някои идеи, сред които може да откриете и точното за вас решение!

Слънчево жълто

Който каквото и да казва, жълтото е цветът на радостта и оптимизма. А освен това стимулира апетита. Той може да е прекрасен избор за малки и тъмни пространства, които просто ще озари. Жълтото стои добре като акцент (като гръб на кухня, бар стол или акцентна стена), може да се комбинира с бяло, кафяво и  дърво.

кухня с жълто кухня с жълто_1кухня с жълто_2кухня в жълто и бялокухня с жълто__4

Изискано синьо

Един от трендовете в кухните. Шкафове в синьо изглеждат изискано на бял фон. Акцентите в сиво и златно, както и мраморните повърхности, ще добавят още драматично усещане към стилната кухня.

кухня със синьо_1 кухня със синьо_2 кухня със синьо_3кухня със синьо_5

кухня със синьо_4

Разкошните метали

Готов ли си да добавиш малко блясък в кухнята? По-лесно е отколкото си мислиш! Акценти в цветовете на месинг, сребро или мед могат да бъдат съвсем достъпни и със сигурност ще направят видът на кухнята уникален. Използвай силата им в осветителните тела, малките детайли или заложи на нещо по-впечатляващо – като искрящия в метален блясък кухненски остров, например.

кухня с бяло и злато_2 кухня с бяло и металическо_3 кухня с металически цветове_1 тъмна кухня с металически акценти_4

Смели комбинации!

Не се страхуваш да експериментираш и обичаш всичко около теб да показва ярката ти индивидуалност? Комбинирай два наситени цвята в кухнята и я направи своя!

Силният и неочакван акцент в иначе класически подбраните комбинации също може да направи страхотно впечатление.

кухня със синьо и зелено_2кухня с оранжево и синьо_1кухня с червен акцент_2 ikea кухня тъмно и оранжево

кухня с жълто_3

Нюанси сиво

Със сигурност, сивото е новото бежово в декора. Свикнали сме да му приписваме скуката, но трябва да се научим, че това съвсем не е така. Сивото доказа, че може да изглежда елегантно и изчистено и лесно се комбинира с различните повърхности и дървото в кухнята.

кухня със сиво_1кухня в неутрални цветове кухня в сиво и златни акценти55 кв. м жилище с две спални - 7кухня в сиво

кухня в сиво и дърво

Източници: freshome.com, houzz.com

 

Виж още: 5 лесни начина да внесете промяна в кухнята