vivre.bg

Индустриално излъчване върху по-малко от 100 кв. м

индустриален апартамент в Прага_1

На места почти овладяно, на други изцяло превзето от метал и бетон и тяхното свирепо излъчване. Интериорът върви на границата – между домашното и това отвън. Изглежда ръбато и все пак изискано. Внимава с цветовете и създава предизвикателни контрасти, единствено чрез наслагването на различни материали и материи.

Апартаментът е с площ от 85 кв. м има три стаи. Двете – по-малки, а най-голямата има разчупен план, тесни ниши и е заобиколена от просторната тераса. Пространството развихря въображението на дизайнерите от Formafatal. Наети, за да сътворят тук индустриален уют, точно по вкуса на собственика на дома.

Мястото е Прага.

индустриален апартамент в Прага_2

Основният фон задават сивите тонове на бетона. Върху циментовия под в хола е хвърлен килим от кожа. А до грапавата, неравна стена старателно са подредени меките възглавници на дивана. Множеството тръбни, метални, черни елементи от осветителните тела и малки мебели разсичат изчистеното пространство и правят цялостната картина ненатрапчиво ефектна.

Дървото се появява на много места, не само при мебелите, но и като обвивка на някои стени. То прави тона по-мек и домашен. А растенията внасят свежест и живот.

Креативни и неочаквани решения се срещат в останалите стаи. Едно от най-интересните места обаче е антрето, където метални пръчки от арматура са застанали във формата на закачалка, а малката маса до тях излъчва с насмешка някаква грациозност.

Открий повече в снимките!

индустриален апартамент в Прага_3 индустриален апартамент в Прага_4 индустриален апартамент в Прага_5 индустриален апартамент в Прага_7 индустриален апартамент в Прага_8 индустриален апартамент в Прага_9 индустриален апартамент в Прага_10 индустриален апартамент в Прага_11 индустриален апартамент в Прага_12 индустриален апартамент в Прага_13 индустриален апартамент в Прага_14 индустриален апартамент в Прага_15 индустриален апартамент в Прага_24индустриален апартамент в Прага_16 индустриален апартамент в Прага_17 индустриален апартамент в Прага_18 индустриален апартамент в Прага_19 индустриален апартамент в Прага_20 индустриален апартамент в Прага_21 индустриален апартамент в Прага_22 индустриален апартамент в Прага_23 индустриален апартамент в Прага_25 индустриален апартамент в Прага_26 индустриален апартамент в Прага_27