vivre.bg

Да или не: Вдъхновения по Banksy

banksy

Определят го като грифити и уличен артист и дори вандал. Но Банкси е просто жива легенда. Британският артист, който твори под анонимност, и предизвиква вниманието на целия свят. Точно както се случи в началото на месеца.

Ако не сте чули за саморазрушилата се по време на търг негова картина – или сте били на Луната, или сте прекарвали времето си завидно добре, за се спасите от новините.

На 5 октомври, по време на аукцион на „Сотбис“ в Лондон, популярната творба на Банкси „Момиче с балон“ се плъзна надолу по рамката си, нарязвайки се на тънки ленти, малко след като чукчето удари 1 милион паунда за покупка на картината.

Впоследствие Banksy призна в Instagram профила си, че самонарязването на платното е било предварително планирано и обясни с цитат: „Поривът към унищожение също е креативен порив“- Пикасо.

И тъй като светът не беше виждал саморазрушаваща се картина, още повече по време на наддаване, той започна да се забавлява с интерпретации по темата. Маркетинговите мозъци на големите компании започнаха бързо да се състезават с хитри хрумвания, като:

макдоналдс банкси


Вижте тази публикация в Instagram.

Klipp i vei for en bankers verdistigning! #IKEA #IKEAhacks #DIY

Публикация, споделена от IKEA Norge (@ikeanorge) на

Банкси е творец от Бростъл, чиято самоличност въпреки множеството спекулации не е официално известна. Той стана прочут заради множество идейни графити, създадени върху сгради във Великобритания. Рисунките му засягат съвременния начин на живот, политиката, войните, консуматорството и често са белязани с дълбоко сатирични нюанси.

Провокативни, креативни и с чувство за хумор, георите на Банкси са преповтаряни и интерпретирани непрестанно. Дали се появяват като интериорни хрумвания? Разбира се.

Безвкусица или „би било доста яко“ ще е да заимстваш някое от уличните произведения на Banksy и да го сложиш там, където можеш да го виждаш всеки ден. Ти решаваш:

Ikea банкси картина

банкси постер 6

Източник

банкси постер 13

Източник

банкси постер 8

Източник

банкси постер 7

Източник

банкси постер 11

Източник

банкси постер 12

Източник

банкси постер 3

Източник

 

банкси постер 10

Източник

банкси постер 2

Източник

Closet with two sliding doorsИзточник

банкси постер 4

Източник