vivre.bg

Интериор, вдъхновен от едно пътуване

И само върху 48 кв. м площ

интериор с африкански мотиви

Не само функционално разпределение, а и интериор, който да напомня за вълнуващите пътувания на домакина до Африка. И всичко – върху 48 кв. м площ.

За собственика на малкото жилище в руския град Одинцово е било важно да вижда в ежедневието си предметите, които е донесъл от любимите си пътувания до Африка. И когато се обръща със задачата към московското студио SHKAF Architects, получава най-доброто решение за своя дом.

Дизайнерите са били съвсем наясно, че не трябва да приемат заданието буквално и да превърнат дома в тържество на африканската култура. Това, което те правят, е да създадат подходящ и елегантен фон, на който донесените от далечните земи сувенирни вещи да изглеждат достатъчно добре.

интериор с африкански мотиви_2

Неутралната цветова схема и естествените материали се оказват перфектна комбинация за етно барабаните автентичните статуетки, които са толкова ценни за собственика на дома. Същевременно, те успяват да създадат уютна обстановка и съвременен облик в малкото жилище.

Апартаментът разполага с две стаи. Дневната е обединила хола и кухнята, а част от спалнята е превърната в работен кът.

Директно или по-скоро дискретно! Различни елементи в интериора опитват да пресъздадат специфични усещания от черния континент. За него напомнят пясъчният цвят на паркета, стенните покрития, имитиращи фигурите от суха, напукана почва и плочки като картини от пустиня…

Разгледай всичко в следващите снимки!

интериор с африкански мотиви_3 интериор с африкански мотиви_4 интериор с африкански мотиви_5интериор с африкански мотиви_1интериор с африкански мотиви_6интериор с африкански мотиви_7интериор с африкански мотиви_9интериор с африкански мотиви_10интериор с африкански мотиви_11интериор с африкански мотиви_спалня 1интериор с африкански мотиви_спалня 2интериор с африкански мотиви_спалня 4интериор с африкански мотиви_спалня 3интериор с африкански мотиви_работен кътинтериор с африкански мотиви_баня интериор с африкански мотиви_баня 3 интериор с африкански мотиви_баня 2интериор с африкански мотиви_антре 2интериор с африкански мотиви_антре