vivre.bg

Интериор в бяло, синьо и сиво

Интериор в бяло, синьо и сиво_1

Пестелив на цветове и декорации, модернистичният дизайн на този дом се фокусира върху формите и материалите, за да създаде впечатляващия си вид. Интериорът е създаден от поляците от Widawscy Studio Architektury. И както самите те обясняват:

„Неправилната, груба форма на постройката се превърна във вдъхновение за архитектите, работещи върху интериора на къщата. Тя се намира в северната част на краен квартал в Гливице. Дългата, тясна и динамична форма на сградата изпъква като произведение на изкуството сред останалите традиционните архитектури на улицата. Беше очевидно, че от студиото ще отразим динамиката на сградата и във вътрешността й.“

  • Място: Гливице, Полша
  • Площ: 190 кв. м
  • Година на завършване: 2016

Интериор в бяло, синьо и сиво_2

Подът във всички помещения е покрит с полиран бетон, а стените са боядисани в бяло. Единствените цветни акценти са различните нюанси на мента и тюркоаз, избрани от самите домакини. За петчленното семейство – собственици е било важно домът им да има модерен вид, който комбинира успешно качество и дизайн.

Голяма част от мебелите са поръчково правени, за да изпълнят идеите на дизайнерите. Така, например, масата за хранене крие тайна – защото може да се превръща в билярдна.

Първият етаж на дома следва отворения план, обединяващ удобно всички зони в едно цяло. Стълбище от бетон и стъкло отвежда към второто ниво и личните помещения. И тук цветовата схема е позната комбинация от синьо и бяло.

Дизайнът на леглото в родителската спалня го кара да изглежда сякаш се носи във въздуха. Тапетите с графични елементи очертават работния кът. Високи, тюркоазено сини, стъклени врати затварят банята в самата спалня. Повече цветове се появяват единствено върху стените на симпатичната детска стая.

Разгледайте всички снимки!

Интериор в бяло, синьо и сиво_5Интериор в бяло, синьо и сиво_4Интериор в бяло, синьо и сиво_7Интериор в бяло, синьо и сиво_3Интериор в бяло, синьо и сиво_6Интериор в бяло, синьо и сиво_8Интериор в бяло, синьо и сиво_9Интериор в бяло, синьо и сиво_10Интериор в бяло, синьо и сиво_11Интериор в бяло, синьо и сиво_12Интериор в бяло, синьо и сиво_13Интериор в бяло, синьо и сиво_14Интериор в бяло, синьо и сиво_15Интериор в бяло, синьо и сиво_отвън