vivre.bg

Истински елегантен апартамент, вдъхновен от стила на KENZO

елегантен апартамент в стила на kenzo - 1

Нещо европейско, нещо азиатско. Ще ви трябва повече време, за да разгледате всеки един детайл от този  красив дом.

Той се намира в Киев, а интериорът му пресъздава „Kenzo стила“. Японската модна марка е била вдъхновението за Олга Акулова, която завършва дизайна на жилището през миналата година. Тя успява да се справи чудесно с предизвикателството да създаде хармоничен, елегантен и уютен дом, като използва  много елементи от дърво и метал, контрасти на бяло и черно и нотки зелено (осигурени от растенията).

Малко дзен, нещо скандинавско

Интериорът е перфектен микс на стилове. Семпли мебели и изчистен, небрежен вид – точно както при скандинавските апартаменти, небоядисаните бетонни колони взети от индустриалния тренд и белият под и облеченият в дърво таван, които са толкова близо до стила на KENZO.

елегантен апартамент в стила на kenzo - 4

Дом, който се трансформира според нуждите

Предишното разпределение е било тотално променено. За разделянето на различните зони сега са използвани предимно плъзгащи врати/стени.

От студиото на Олга Акулова създават един апартамент, който може да се трансформира. Например: можеш да се разхождаш из различните му части, без да минаваш през антрето. Това е така, защото жилището разполага с два входа към спалнята и два към дневната зона.

Още нещо интересно: „частната“ част на жилището (спалнята, банята и гардеробната) може да бъде напълно отделена от „обществената“ (кухнята, дневната, която може да се превърне в стая за гости, и допълнителната тоалетна). Или пък всичко да бъде отворено, като едно цяло.

елегантен апартамент в стила на kenzo - 22

елегантен апартамент в стила на kenzo - 3елегантен апартамент в стила на kenzo - 5елегантен апартамент в стила на kenzo - 23елегантен апартамент в стила на kenzo - 19елегантен апартамент в стила на kenzo - 18елегантен апартамент в стила на kenzo - 20елегантен апартамент в стила на kenzo - 6елегантен апартамент в стила на kenzo - 7елегантен апартамент в стила на kenzo - 8елегантен апартамент в стила на kenzo - 9елегантен апартамент в стила на kenzo - 10елегантен апартамент в стила на kenzo - 12елегантен апартамент в стила на kenzo - 13елегантен апартамент в стила на kenzo - 14елегантен апартамент в стила на kenzo - 21елегантен апартамент в стила на kenzo - 15елегантен апартамент в стила на kenzo - 16елегантен апартамент в стила на kenzo - 30

елегантен апартамент в стила на kenzo - 29елегантен апартамент в стила на kenzo - 17