vivre.bg

Как да закачате картини като професионалист

картини над дивана

Известно е, че картините създават атмосфера в жилището и могат да разнообразят всяка стая. Виждали сте ги окачени във всякакви композиции или самостоятелно.

Дори решението как да декорирате дома с картини да зависи от въображението ви, все пак има и някои правила за следване. Събрахме основните от тях.

Картините трябва да бъдат окачени на нивото на очите – не по-високо.

apartment-winsome-art-apartment-lisbon-art-for-the-apartment-art-apartment-therapy-art-apartment-taormina-artwork-for-small-apartment-art-for-small-apartment-art-for-studio-apartment-art-apartm

– В точни сантиметри правилото ще звучи така – центърът на закачената картина трябва да е на 150-160 см от пода.

– Ако картините са повече (поставени една над друга),  разглеждайте ги като една. Открийте къде попада оптически центърът на фигурата, която образуват, и спазете правилото за 160-те сантиметра.

Разстоянието между самите картини – между 2 и 5 см.

– Ако сте решили да направите композиция с различен по размер картини, наредете ги първо на земята, докато ви се изясни подредбата. Разстоянието, което да спазвате между всяка рамка, е около 5 см. – за по-големи картини и около 2 см за по-малките семейни фотографии, например. Това важи за всички  страни на рамките.

Сами сте се убедили, че по-малките рамки изглеждат по-добре закачени на по-малки стени и обратното.

скандинавски стил 4

– Ако имате две малки картини и една голяма стена? Добро решение е да ги сложите една до друга.

Имате работа с много картини. Начините са два – с ред и без ред.

да окача картини

– Ако и за вас красотата е симетрия, опитайте, когато окачвате множество картини в различни големини, да следвате поне една вертикална и една хоризонтална линии. Групирайте картините по някакъв общ елемент в тях, като цветова гама, стил или тема.

– Решавате да играете по втория случай – знайте, че няма правилно и грешно. Искате да направите стена с картини и не е задължително те да образуват правилна форма. Започнете отново на пода, решете какво ще стои в центъра и просто подредете останалите.frame wall

При всички положения не е добре да претрупвате дома с картини. Обиколете, разгледайте и изберете 2 или 3 стени, които ще са подходящи за целта.

И разбира се, хубаво е да имате помощник, който да държи картините преди да ги поставите на стената, за да можете да си представите как ще изглеждат нещата преди да сте пробили дупките. По-добре е да закачите картината на две, отколкото на едно място. Както и да използвате куки, вместо пирони. Нивелирът е задължителен.

Винаги подходящи места за окачване на картини са: над дивана, над камината, над нощно шкафче или леглото, в коридора.

Тагове: