vivre.bg

Как един 40 кв. м апартамент става красив и удобен

40 квадратни метра апартамент - 1

Не ти трябва голям апартамент, за да създадеш дома на мечтите си. Снимките по-долу доказват, че и върху малка площ може да се създаде красив и осигуряващ комфорт интериор.

Жилището има само 40 квадратни метра площ, а преди ремонта всичко е било обединено в едно помещение. Отвореният план на разпределение е добро решение за малките апартаменти, защото така изглеждат по-просторни и светли. Целта и тук не е била да се заграждат отделени помещения с тухлени стени, но все пак отделните зони е трябвало да бъдат по-ясно изразени.

Как да се постигне това? Един от вариантите са цветовете. Дневната е най-светлата част на дома – бял кили, бели рафтове и стени. Малката масичка за хранене се е подредила пред тясната лилава стена. Сивото е превзело най-важната част в кухнята – шкафовете, а спалнята изглежда очарователно в тапетите на дребни рисунки.

Все пак всичко продължава да изглежда свързано. Приятно е, когато един и същи цвят може да се види в различните части на дома, но в различни пропорции. Както в това малко жилище се случва с лилавото. То се показва при килима в кухнята, стената до масата за хранене, креслото в дневната, завивките на леглото, в многото малки акценти във всички кътчета и дори върху цветята в банята.

40 квадратни метра апартамент - 2

Разделяната не зоните продължава с преградите. Кухнята е отделена от основното помещение посредством декоративна стъклена стена, която реално не заема никакво място, но създава ефект за оформянето на зона с различна функция. Столът пък е прозрачен, за да не натоварва помещението.

40 квадратни метра апартамент - 4

Същият е подходът и при спалнята, скриваща се от дневната със солидна, плъзгаща се дървена врата. Така, през деня, тя ще може да остава леко отворена, а стаята ще изглежда значително по-просторна.

Затова спомага и видът на библиотеката, заела цялата стена срещу дивана. Стъклените врати, които покриват високите рафтове ще ги предпазят от праха и същевременно ще позволят на цялата структура да стои леко в пространството.

40 квадратни метра апартамент - 1

40 квадратни метра апартамент - 540 квадратни метра апартамент - 640 квадратни метра апартамент - 8 40 квадратни метра апартамент - 9 40 квадратни метра апартамент - 10

40 квадратни метра апартамент - 7

40 квадратни метра апартамент - 11

Информация и снимки: www.digsdigs.com

 

 

Искате още такива материали? Вижте също:

Как да обзаведете 32 кв. м жилище? Перфектният план!

Малък, но красив апартамент от Маурицио Карам

Как да се справите с малкото жилище

 

   Харесай Combo.bg във Facebook