vivre.bg

Колата е звездата на тази къща в София

къща в софия_колата е звездата_pagoda house_1

Показахме ви един от техните проекти и т.нар. „Дълга къща на малкия наклон“ в Търговище. Сега гледката е към София…

Дуото I/O architects са авторите на това впечатляващо творение в покрайнините на столицата. Наречена е Pagoda House. Има просторен вътрешен двор и уникални панорамни гледки.

Собственикът е банкер, поставил две изисквания към проектантите. И ако едното е съвсем очаквано, то другото…

Освен създаването на условия за удобен живот на семейството му, той е поискал къщата гордо да показва любимия класически автомобил.

къща в софия_колата е звездата_pagoda house_4

Структурата й се възползва от особеностите на терена и „вмъква“ по-ниското си ниво под самия склон. Освен битови помещения, тук е и специалното място за автомобила, паркиран зад стъклените витрини на гаража. Важният акцент определя и стилистиката на това място: с неговите бетонни подове и черни метални рамки.

Основният етаж се явява на нивото на улица. Живият плет създава необходимото уединение, фасадата от термично обработено елхово дърво се вписва в околната среда с планината наблизо. А във вътрешността си, къщата е изцяло „отворена“ към градина.

На този етаж са разположени дневната, трапезарията, кухнята, отделната част за децата, а също и три спални и две бани. Големите прозорци в различните части на дома разкриват приятни гледки в две посоки: към Витоша и към града.

Вижте повече в снимките!

къща в софия_колата е звездата_pagoda house_5къща в софия_колата е звездата_pagoda house_6 къща в софия_колата е звездата_pagoda house_7 къща в софия_колата е звездата_pagoda house_8 къща в софия_колата е звездата_pagoda house_9 къща в софия_колата е звездата_pagoda house_10 къща в софия_колата е звездата_pagoda house_11 къща в софия_колата е звездата_pagoda house_12 къща в софия_колата е звездата_pagoda house_13къща в софия_колата е звездата_pagoda house_18 къща в софия_колата е звездата_pagoda house_14 къща в софия_колата е звездата_pagoda house_15 къща в софия_колата е звездата_pagoda house_16къща в софия_колата е звездата_pagoda house_17Снимки: Асен Емилов

Източници: Wallpaper, Freshome, Homeadore