vivre.bg

Компактно малко жилище с приятен декор

компактен малък апартамент_1

Този 36 кв. м апартамент е прекрасен пример, че дори и съвсем малките жилища могат да предложат достатъчно комфорт, ако са добре проектирани.

Апартаментът се намира в Сао Пауло, Бразилия и е кръстен просто AP 1211. Видът му е дело на Алан Чу.

Жилището се разполага на две нива, има семпъл и изчистен интериор със забавни цветни детайли.

Задачата на Чу е била да реорганизира по най-ефикасния начин пространството и да създаде дом с младежко и динамично усещане – такова, че да пасне на начина на живот на собственика.

А той? Той е наскоро разведен мъж, бизнесмен. „И декорът си играе с този преходен момент: дошло е време за промяна, импровизации и реорганизиране“, обяснява дизайнерът.

компактен малък апартамент_2

В опит да се спести място и да не се разхвърля излишно, Чу ограничава всички шкафове, секции и места за съхранение върху една стена. Тази системата от мебели всъщност са закрепени една до друга дървени кутии, подобни на щайги. Такива са и кухненските шкафове, ТВ секцията и чекмеджетата.

Червеният килим създава приятно, топло усещане и си пасва с ретро хладилника. Това са и двата елемента в интериора, които си позволяват така рязко да нарушат монохроматичната цветова схема в интериора.

Диванът в дневната се разпъва, но все пак това не е основното място за спане. Витите черни стълби отвеждат към мецанина. Тук се вижда друга дървена кутия, този път по-голяма и криеща банята. Срещу нея е гардеробът. Остава място само за легло в минималистичен стил. Интериорът на второто ниво залага на абсолютната класика, която така подхожда на мъжкото жилище – (много) черно, бяло и дърво.

компактен малък апартамент_3 компактен малък апартамент_4 компактен малък апартамент_5 компактен малък апартамент_6 компактен малък апартамент_7 компактен малък апартамент_8 компактен малък апартамент_9 компактен малък апартамент_10 компактен малък апартамент_11 компактен малък апартамент_12 компактен малък апартамент_13 компактен малък апартамент_14 компактен малък апартамент_15

Информация: Dezeen.com

 

Виж още:

лофт русия

Малкото студио показва суров характер