vivre.bg

Красива мансарда в Болоня

Обзавеждане и съобразени решения разширяват пространството на апартамент в историческия център на Болоня

красива мансарда в Болоня_16

Красивите стари тавани са скосени, а дървените им греди боядисани в бяло. Всяко нещо е намерило своето си място, свито в някоя от низините. А от терасата се разкрива приятна гледка. И цялата тази спокойна атмосфера се намира насред една от оживените улици в самия исторически център на Болоня, точно под покрива на сграда от 19 век.

Архитектът Елиза Манели е знаела как да извлече максимума от 80-те квадратни метра на мансардата. „Променливите височини и наклони на покрива наложиха влагането на специално внимание към всеки детайл. Мебелите трябваше да се залепят като парчета от пъзел, а нишите да се използват целесъобразно“, обяснява тя.

Мебели, които да извлекат максимума от всяко едно пространство  

Кухнята е специално проектирана, за да пасне на мястото и да се възползва от различните му височини. Тя може и да „изчезне“ зад плъзгащите се стени на библиотеката и пространството да са адаптира към различните нужди на деня.

красива мансарда в Болоня_1

Съвсем наблизо е сложена масивната маса от дъб, „приличаща на работния плот на стар дърводелец“, както обяснява архитектът. Около нея тя решава да разположи не само столове, но и дървена пейка, отново изработена специално за мястото. Тя прилепва перфектно на скосения покрив и извлича повече функционалност от нишата.

Пространството между трапезарията и дневната е разделено от ТВ шкаф, а малкият диван е също разположен в скосена част на помещението. Единствените големи, широки прозорци в жилището отвеждат към терасата и разкриват гледка към старите сгради наоколо.

Почти всички стени са боядисани в бяло, за да се слеят с архитектурата на покрива. Мебелите са семпли и дори минималистични, а няколкото детайли с индустриално излъчване контрастират на полирания вид на мебелите.

Разгледайте цялото жилище!

красива мансарда в Болоня_2 красива мансарда в Болоня_3 красива мансарда в Болоня_4 красива мансарда в Болоня_5 красива мансарда в Болоня_8красива мансарда в Болоня_7красива мансарда в Болоня_6 красива мансарда в Болоня_10 красива мансарда в Болоня_11 красива мансарда в Болоня_12 красива мансарда в Болоня_13 красива мансарда в Болоня_14 красива мансарда в Болоня_15красива мансарда в Болоня_16 красива мансарда в Болоня_17 красива мансарда в Болоня_19 красива мансарда в Болоня_20 красива мансарда в Болоня_21

*Информация: living.corriere.it

 

Не пропускайте да видите: