vivre.bg

Красивият нов вид на жилище в историческата част на Варна

Апартаментът се намира в историческата част на Варна, а работата по него продължава близо година. Реконструкцията и създаването на интериорния проект са били голямо предизвикателство за екипа на ArchView Gradinarska и поради факта, че собственикът на жилището е архитект. Освен това всяко решение е трябвало да бъде съобразено със спецификата на района и конструкцията на старата сграда.

Проектът е включвал цялостна реконструкция на пространството. По изпълнението в екип са работили специалистите от интериорното студио и строителният инженер Севдана Таушанова. Резултатът е един красив и уютен дом със съвременен дизайн.

Апартамент Варна 2
www.studio8.bg

Дневният тракт е разделен на три зони. Използвани са само естествени материали като камък и дърво в комбинация с видим бетон и неутрални цветове. Декоративната камина е видима както от трапезарията, така и от зоната за почивка и четене.

При проекта на кухнята са изпълнени основните две изисквания на собственика – за мивка, която да бъде разположена до прозорец с гледка, а високият плот да бъде от естествен камък.

Главната идея за дневната, разбира се, се върти около телевизора. В първоначалния план на апартамент не е било предвидено антре. Решението е било да се проектира ниша, която завзема от пространството на дневната и оформя тв шкафа. Така от другата му страна се появява пейка за сядане със шкафове за обувки.

/Снимките са предоставени от ArchView Gradinarska/

Апартамент Варна 3

     Харесай Combo.bg във Facebook