vivre.bg

Кубът идва на помощ в малките пространства

кубът 15

Тил Конекър е швейцарец, дизайнер от Ill Designs. Преди години се мести в малък апартамент, тип студио. И като човек, чиято страст и работа е да създава, започва да обмисля как да пригоди за живот малкото пространство, с което разполага. Идва му идеята да създаде мебел, която да e достатъчна мултифункциална, за да бъде едновременно библиотека, дрешник, легло, TV поставка… Всичко това окомплектовано в едно и с добър външен вид.

„Направих куб с минималистичен дизайн, в който има рафтове за колекцията ми плочи, поставка за телевизора, място, на което да държа дрехите и обувките. Върху куба сложих допълнителното легло за гости, а в мястото отвътре можех да държа най-различни неща“, разказва Тил.

По-късно човек на име Ремо Зимерли от Holzabor превръща скиците му в нещо истинско, конструирайки първия куб. В момента продуктът, наречен The Living Cube, се продава в два варианта в сайта livingcube.furniture, става популярен и е оценяван от специализирани издания по цял свят.

кубът 16 кубът 17

Концепцията му се заражда от личния опит и има за цел да отговори на нуждите на съвременния градски тип човек, който се сблъсква с предизвикателството да живее максимално удобно на малко площ.

The Living Cube е изключително компактна мебел, която мисли за всички вещи на собственика си и предвижда специални места дори и за най-малките неща, като ключовете например, така че всичко да е подредено и лесно за откриване.

Много възможности върху толкова малко площ, вижте и видеото!

кубъткубът 11 кубът 2кубът 18кубът 19 кубът 3 кубът 4 кубът 5 кубът 7 кубът 8 кубът 14