vivre.bg

Дизайн идея: кухня в средата на стаята

кухня в центъра_2

Кухня в средата на стаята?! Как изглежда идеята на практика в едно 59 кв. м жилище със съвременен и изчистен дизайн?

Кухнята отдавна е част от дневната. Обикновено заема едната стена или се разполага в някой удобен ъгъл. А ако се намира в средата на стаята?! Решението изглежда нестандартно, но може би има и своите практични предимства. Не налага ограничения в броя на шкафовете и съвсем естествено разделя помещението на различни зони.

Идеята приложена на практика откриваме в един интериор, завършен съвсем скоро от тайванското Archlin Studio. Не много големият апартамент изглежда минималистично, семпло и дори елегантно. Това, което най-вече привлича любопитството обаче е нестандартното разположение.

Собствениците са съвсем младо семейство, които са искали да извлекат максимум способности от новото-старо жилище.

Новият дизайн разполага в центъра на основното дневно помещение кухнята. Тя разсича стаята на две, като оставя от едната страна трапезарията, а другата гледа към терасата.

Антрето липсва, в този дом се влиза директно в дневната. Намерило се е обаче място за просторен домашен офис. Спалнята също не е лишена от простор.

Вижте повече в снимките!

кухня в центъра_1 кухня в центъра_3  кухня в центъра_16кухня в центъра_5кухня в центъра_15 кухня в центъра_7 кухня в центъра_8кухня в центъра_9 кухня в центъра_17кухня в центъра_10кухня в центъра_12кухня в центъра_14кухня в центъра_13кухня в центъра_план