vivre.bg

Съвременен лофт с необичайно разпределение

апартамент с интересно разпределение - 2

Когато хора от три поколения живеят заедно, домът трябва да има не просто добро разпределение, а направо гениално такова. Да има просторни пространства за „социализация“ и достатъчно места за уединение. Да покрива нуждите на всеки един…

Точно както се случва в този апартамент.

Място: Портланд, Орегон, САЩ
Площ: 111 кв. м.
Дизайн: Steve Dangermond и Christopher Keane

Loft Remodel Designed by Dangermond Keane Architecture and built by Rainer Pacific

Може би не сте си представяли точно така домът на една баба и нейната внучка. Но, историята тук е такава. Основно в това съврменно, дори индустриално на вид жилище ще живеят те двете. И дизайнът е изцяло е съобразен с това.

Тук има всичко, което един пораснал човек иска от апартамента си – удобна кухня, голяма маса за хранене, място за работа, простор, светлина. И същевременно жилището е забавно и доста удобно за игра.

Вътрешното му разпределение не е най-типичното, но пък е най-интересното нещо в този проект. Всичко се завърта около идеята на дизайнерите да поставят „стая в кутия“ по средата на апартамента. В „куба“ те ще подслонят една от спалните.

апартамент с интересно разпределение - 9

Решението ще им помогне да подредят пространството наоколо по интересен начин. Така, ще обособят малкия домашен офис и библиотеката, а втората спалня ще се получи почти от само себе си.

В този апартамент двете домакини имат както своите местенца, така и приятно пространството, в което да прекарват времето заедно.

апартамент с интересно разпределение - 1апартамент с интересно разпределение - 3 апартамент с интересно разпределение - 4 апартамент с интересно разпределение - 5 апартамент с интересно разпределение - 6 апартамент с интересно разпределение - 7 апартамент с интересно разпределение - 8