vivre.bg

Лофт с минало и оазис на покрива

лофт с оазис на покрива_1

Намира се в Трибека, Манхатън, на последния етаж на сграда от 1884 г. , използвана като склад. От предишното й предназначение вече (почти) няма следа. Белезите са останали, но вече са само елементи в интериора.

С преустройството на този лофт се залавя архитектът Андрю Франц. А резултатът от усилията му е наистина удивителен.

Франц решава да запази отворения план на пространството и да насочи фокуса върху директната връзка, която има апартамента с намиращата се на покрива невероятна градска градина. До нея се стига, минавайки през „тераса“, която със стъклените си стени и покрив е буквално вградена в жилището като пълен с растителност аквариум.

Интериорът определено не се срамува от индустриалното минало на сградата, а смело го използва. Това си личи и по тухлените стени, и в различните метални елементи при мебелите и стълбището, както и по запазените дървени колони в средата на дневната.

Достатъчно просторно, достатъчно интересно и красиво и с лукса да има своя собствена градина в града!

Виж всичко в снимките!

лофт с оазис на покрива_2 лофт с оазис на покрива_3 лофт с оазис на покрива_4 лофт с оазис на покрива_5 лофт с оазис на покрива_6 лофт с оазис на покрива_7 лофт с оазис на покрива_8 лофт с оазис на покрива_9 лофт с оазис на покрива_10 лофт с оазис на покрива_11 лофт с оазис на покрива_12 лофт с оазис на покрива_13 лофт с оазис на покрива_14

Може би ще ти е интересно също: