vivre.bg

Луксозният градски интериор пази нещо от стария си характер

модерен интериор тухлички Лондон_1

Градът е Лондон. А собственикът на дома е фотограф, който купува триетажната стара сграда с идеята да я превърне в уютен градски дом с работно студио. Желанието му е да опитоми постройката, но не и да разваля оригиналното ѝ усещане.

Създадена първоначално за промишлени цели, сградата с тухлени стени е била използвана като офис, но никога за живеене. За пълната й трансформация помагат дизайнерите от TG-Studio.

Работата започва с оголването на всички стени, а резултатът от ремонта и цялостното премебелиране е създаването на един истински модерен дом със спокойно и меко излъчване. За историята на мястото вече разказват само оставените неизмазани тухлени стени и някои нарочно избрани рустик-индустриални детайли.

Работното студио се е разположило на първия етаж, а горните два са жилищната част.

модерен интериор тухлички Лондон_2

Кабинетът е облечен в предимно сиви тонове и се състои от бюро и зона за сядане с елегантен диван. Картини и семпли осветителни тела създават сдържаната и все пак артистична атмосфера. Освен офис частта, най-ниското ниво е подслонило и спалня за гости.

По-горното ниво посреща с дневна част, светеща в сини и зелени тонове, поставени на неутрален, бежов тон. Комфортът е създаден с бохемски усет, а прозорците са заменени от френски врати за повече светлина и свобода.

Точно зад дивана е кухненския кът. Стилът е безупречно минималистичен: високи чисто бели шкафове и изчистен, черен кухненски остров. Мраморният гръб внася ефектен завършек.

Третото ниво е заето от спалнята, облечена в неутрални цветове. Тухлените стени, големи фотографии черни рамки и тъмни столове – акцентите, срещани в целия интериор, могат да се видят и тук.

Наслади се на детайлите в следващите снимките!

модерен интериор тухлички Лондон_3   модерен интериор тухлички Лондон_7 модерен интериор тухлички Лондон_8 модерен интериор тухлички Лондон_9 модерен интериор тухлички Лондон_10модерен интериор тухлички Лондон_4 модерен интериор тухлички Лондон_12модерен интериор тухлички Лондон_14 модерен интериор тухлички Лондон_13

Информация: Freshome

Снимки: Philip Vile