vivre.bg

Луксът значи комфорт в този 140 м2 апартамент в София

Луксът означава комфорт! Вярваме в твърдението и знаем, че добрият вид на дома не е просто блясък и цветове.

Безупречният дизайн започва още от планирането на разпределението и осмисля всяко едно кътче от дома… Точно както се случва в това софийско жилище.

За да се стигне до крайния резултат, видим от снимките, дизайнерите от 2Studio правят задълбочено проучване на пространството и възможностите, които то предлага. Разработени са различни схеми на разпределение, докато най-накрая се избистри окончателната концепция.

Апартаментът се намира на висок етаж в луксозна жилищна сграда и разполага със 140 квадратни метра площ. Според финалния план, те са разпределени основно в: дневна зона с кухненска част, спалня, детска стая и отделна стая за игра. Всичко в дома е подчинено с навиците и начина на живот на четиричленното семейство.

Така, например, дневната приютява не само трапезарията, но и домашния офис и домашно кино. Кухнята е снабдена с всички необходими уреди и с достатъчно голям работен плот, благодарение на каменен полуостров. А красивата и масивна маса за хранене е достаъчна за осем души.

Специално внимание е обърнато на акустиката. За да не заприлича дневната на звукозаписно студио, дизайнерите съсредоточават поставянето на специални облицовки на тавана, а стените, по-голямата част от които са остъклени, избират да облекат в звукопоглъщащи завеси. Местата на екрана и дивана също не са случайно избрани. Както и това на работното място.

Докато работи от вкъщи, майката има възможността и лесно да наглежда децата. Работното място в дневната е разположено така, че при отворени врати да има визуална връзка със стаята за игри.

През целия дизайн на дома естетиката върви в ръка за ръка с комфорта, без излишно разточителство. Удобствата могат да се видят навсякъде – в електрическите механизми на кухненските шкафове, смарт тоалетните чинии, моторизираните завеси и много други, невидими на пръв поглед места.

Почти всичко в този дом е проектирано и изпълнено по поръчка. Дори и интериорните врати без первази и с височина от 240 см, разказват дизайнерите.

В интериора доминират тъмното дърво с фини медни детайли от полирана и лакирана мед и светлосиви матови повърхности. Различните текстури са дълготрайни и приятни на допир.

Повече – вижте в снимките!