vivre.bg

Лятна приказка върху 85 кв. м в центъра на София

апартамент лятна приказка_дневна_3

Лятото далеч не е само сезон, нали?! И ако не искаш никога да свършва, можеш да го превърнеш в цяла философия на живота. Да пресъздадеш усещането за лекота, да запазиш настроението позитивно и да търсиш винаги светлото наоколо.

Кръстен е „Лятна приказка“. Точно заради чувството, което носи и то се усеща още с прекрачването на прага.

Името дават неговите автори – дизайнерите Десислава Иванова и Ива Русинова от Auly Studio. Дуото създават интериора за апартамент с площ от 85 кв. м, на ул. „Кракра“ в София. А крайният резултат показва, че и с не толкова голям бюджет може да се постигне стилен и свеж дизайн, който независимо от времето да зарежда с позитивни емоции.

  • Проект: „Лятна приказка“
  • Място: ул. „Кракра“, София
  • Площ: 85 кв. м
  • Дизайн: Auly Studio
  • Снимки: Яна Блажева

Задачата на дизайнерите е не просто да променят облика на дома, но и да направят разпределение, отговарящо на днешната динамика и начин на живот. Залагат на отворения план за дневната зона, където обединяват кухнята, трапезарията и хола. Спалнята запазва мястото си. Банята е разширена, а старата кухня вече може да играе ролята на кабинет или детска стая.

апартамент лятна приказка_дневна_4

Стилът? Скандинавското излъчване не е толкова случайно. Идва от афинитета на собственика към скандинавските страни. Живял в Амстердам, той явно е успял да усети очарованието на нордик стила и е искал в интериора на дома му да присъстват лекотата, чистотата, спокойствието и присъщото ведро настроение.

Усещането е постигнато майсторски! От една страна е изчистеният фон: бели стени, неутрални цветове, изчистени форми. От друга: силните цветни акценти и декорации. Както и необходимото количество зеленина.

Повтарящите се цветове и материали обединяват помещенията. А дъбовият паркет и дървените рамки на вратите правят атмосферата по-топла. Не липсват и ефектните моменти – като плочките в антрето, които със своята графичност и рисунък напомнят за испанска сиеста. Жълтите столове пък покачват градусите в дневната.

Спалнята обаче е за пълен релакс. Тук палитрата е мека и неутрална, за да предразполага към истинска почивка.

Всичко останало – виж в снимките!

апартамент лятна приказка_дневна_1апартамент лятна приказка_дневна_7 апартамент лятна приказка_дневна_5апартамент лятна приказка_дневна_2апартамент лятна приказка_дневна_8апартамент лятна приказка_дневна_6апартамент лятна приказка_антре_3апартамент лятна приказка_антре_1апартамент лятна приказка_кабинетапартамент лятна приказка_спалня_1апартамент лятна приказка_спалня_5апартамент лятна приказка_спалня_6апартамент лятна приказка_спалня_4апартамент лятна приказка_спалня_3апартамент лятна приказка_баняапартамент лятна приказка_терасаапартамент лятна приказка_план