vivre.bg

От магазин в място за живеене: Малък мезонет в бяло

от магазин в място за живеене_1

Виждали сте как апартаменти на партера или първия етаж избиват врата към улицата и се превръщат в магазини. Възможно ли е обратното?

Защо не! Възползвайки се от перфектната му локация, собственикът на този имот иска да направи от някогашния магазин място, в което да заживее. И наетите дизайнери от R2Аrchitetti се справят страхотно със задачата.

Магазинът се намира в центъра на Торино, Италия. Разполага се не голяма площ – заемаща тясна и дълга част от ниския етаж на сградата. Високият таван и изграденият мецанин обаче веднага дават възможността на дизайнерите да сътворят лофт пространство, в което младият домакин да може да съчетае работата с личния си живот.

Съвсем логично, спалнята е разположена на второто ниво. Първото остава за дневните дейности. Тук долу се намират кухнята и банята, съвсем съзнателно скрити зад параван и платно.

от магазин в място за живеене_2

Прозрачната преграда има за цел да отделя, без да спира движението на светлината към вътрешността на помещението. А вградената малка кухня става съвсем незабележима със спускането на бяла завеса. Така мястото може изключително бързо да превключва от офис на функционален дом и да бъде винаги от полза на собственика си.

Дизайнерите запазват голи тухлените стени, боядисани изцяло в бяло. Липсата на много мебели и използването на прости и леки конструкции създават чувство за свобода и изчистен вид.

Разгледай повече в снимките!

от магазин в място за живеене_3от магазин в място за живеене_6 от магазин в място за живеене_7 от магазин в място за живеене_8 от магазин в място за живеене_9 от магазин в място за живеене_10 от магазин в място за живеене_11 от магазин в място за живеене_13от магазин в място за живеене_12 от магазин в място за живеене_4 от магазин в място за живеене_5 Loft