vivre.bg

Малката, цветна бърлога на един забързан човек

малък апартамент с жълти акценти - 1

Намира се в сърцето на Рим и е домът на Росарио – постоянно зает адвокат, който излиза навън винаги с вратовръзка и костюм, но иска, когато е вкъщи да си пусне релаксираща музика и да се отърси от професията си. Да бъде с приятели, да не играе роли, да бъде естествен.

Неслучайно дизайнерът на този колоритен дом – Маурицио Джованони, кръщава проекта „Истинската душа на адвоката“.

Апартаментът е трябвало да бъде мястото, където Росарио ще избяга от забързаните, изключително натоварени дни. Трябвало е да бъде нещо съвсем различно от това, което той среща в ежедневието си.

Артистично, светло и жизнерадостно жълто

За тема на апартамента е избрано жълтото. То ще напомня на домакина слънчевите безгрижни дни от детството му в Рим.

малък апартамент с жълти акценти - 2малък апартамент с жълти акценти - 3

малък апартамент с жълти акценти - 4

малък апартамент с жълти акценти - 5

Целият апартамент е уникален и основната причина са многото артистични акценти. Например, една от стените в хола е украсена със забавен метален кактус, подарък от дизайнера и архитект Марко Ферати. Етажерката от метал и дърво пък е произведена от тайванската група архитекти Ganna Studio.

малък апартамент с жълти акценти - 7малък апартамент с жълти акценти - 8
малък апартамент с жълти акценти - 9 малък апартамент с жълти акценти - 10

Първоначално вниманието обаче е грабнaто от впечатляващия тапет, който изобразява историята на джаза – за хората, които са имали куража да бъдат себе си и да създават великолепни неща, такива, каквито душата им казва, че трябва да бъдат.

Първото впечатление е много важно. Първото нещо, което хората виждат, влизайки в дома… То е като първата глава на роман или първия акорд на музикално произведение. Дава ти представа за цялата творба.

малък апартамент с жълти акценти - 6

За разлика от артистичната дневна, кухнята изглежда по-скоро минималистично семпло. Преобладава белия цвят, разнообразяван на места с малки жълти акценти.

малък апартамент с жълти акценти - 3

Голямата част от стените са премахнати и естествената светлина вече е добре дошла в целия апартамент. В резултат е създадено голямо отворено пространство, като дори спалнята запазва връзката си с хола отворена. Разделя ги само една етажерка за книги.

малък апартамент с жълти акценти - 12малък апартамент с жълти акценти - 11

Въпреки малкия размер на апартамента, той разполага с наистина страхотна тераса. Гледката от 7-ия етаж към Рим е за завиждане. Апартаментът е с площ 25 кв. м, терасата обаче добавя към тях цели 25 кв. м. Затова дизайнерът решава да я „облече“ в същите материали, използвани и в интериора. Така тя ще стане естествено продължение на дома и ще увеличи пространството в апартамента с още 25 квадрата.

малък апартамент с жълти акценти - 15