vivre.bg

Малкият двустаен апартамент печели с добра организация

двустаен апартамент в Белград - 3
Поредният добър пример за сполучливо организиран малък двустаен апартамент долита от съседна Сърбия.
Жилището се намира в стара сграда в Белград и променя тотално вида си, след като идват новите му собствениците. За младата двойка купувачи първоначалният вид на апартамент е доста мрачен. Проблемът е, че разделянето на по-малки стаи не позволява на дневната светлина да влезе във вътрешността на жилището.

И какво се случва обикновено: искаш ли светлина навсякъде, стените трябва да паднат. Така Соня Тонев, интериорният дизайнер, която съветва двойката, ще успее да свърже кухнята и дневната по удобен начин. Между тях е оставена само една тясна стена, на което да се застане телевизорът.

За свеж и просторен вид стените са боядисани в бяло. И цветът се приплъзва в част от мебелите. Като разтегателната маса за хранене, която е открила перфектното си място, за да се появява когато има нужда и да заема минимално пространство в останалото време.

двустаен апартамент в Белград - 1

двустаен апартамент в Белград - 2двустаен апартамент в Белград - 3 двустаен апартамент в Белград - 4 двустаен апартамент в Белград - 5 двустаен апартамент в Белград - 6

Всички малки апартаменти се нуждаят от много места за съхранение на вещите. За да изглежда мястото просторно, съвсем логично е да не се претрупва. И тук задачата намира решение в големия гардероб точно до кухнята. В него са скрити не само различни принадлежности и предмети, но и пералнята. А огледалата по вратите си свършват отлично работата: да създадат илюзия за повече пространство.

Малката спалня е затворена с плъзгащи се врати и следва същия семпъл стил, използван в целия интериор.

двустаен апартамент в Белград - 7двустаен апартамент в Белград - 8двустаен апартамент в Белград - 9


Вижте още:

Как да обзаведете 32 кв. м жилище? Перфектният план!

3 варианта на разпределение при малка площ (под 40 кв. м)

10 урока от този много малък апартамент (24 кв. м)