vivre.bg

Малкият мезонет се оказва изненадващо просторен

дизайн на малък мезонет - 3

Какво значение има колко е площта на апартамента, когато той успява да ти осигури всичко нужно за твоя стил на живот? Няма никакво значение, стига човек да се чувства добре. Каквато е историята на този дом и неговият домакин.

Апартаментът се намира в Краков, Украйна и се разполага върху само 18 кв. м. Всъщност, високият над 5 метра таван удвоява площта, тъй като позволява съществуването на второто ниво на жилището.

Домът е проектиран от One Studio за клиента им, който е … щангист. Тук обаче той има удобно място, в което да си приготвя храна, перфектна спалня за почивка и пространство за леки тренировки.

Както обикновено страхотните дизайни на малки апартаменти ни впечатляват с изобретателността си, така и този мини мезонет си има куп добри решения, с които да се похвали.

Дневната е съвсем малка и разполага с удобен диван и допълнително място за сядане точно до прозорците. Същевременно е оставено възможно най-много свободно пространство, в което домакинът може да прави загрявките си.

дизайн на малък мезонет - 5

И понеже това определено не е домът на някой гурме шеф, а просто на един млад мъж, за кухнята е предвиден съвсем малък ъгъл. Все пак приготвянето на някои прости ястия е възможно, кътът си има мивка, котлони, плот за работа, мини вграден хладилник, шкаф за основната посуда и дори микровълнова печка.

дизайн на малък мезонет - 4

За сметка на това обаче спалнята е изненадващо просторна. Освен голямо легло, гардероби, бюро и множество рафтове, в стаята остава и много свободно пространство. А през прозорците се разкрива страхотна градска гледка.дизайн на малък мезонет - 12

дизайн на малък мезонет - 15

Всеки възможен сантиметър в антрето е използван за за поставянето на вградени гардероби и шкафове, огледалата и гланцираните повърхности създават илюзията за повече простор, а интересното осветление създава приятна и топла атмосфера.

дизайн на малък мезонет - 2дизайн на малък мезонет - 3дизайн на малък мезонет - 4дизайн на малък мезонет - 5дизайн на малък мезонет - 6дизайн на малък мезонет - 7дизайн на малък мезонет - 18дизайн на малък мезонет - 8дизайн на малък мезонет - 9дизайн на малък мезонет - 11дизайн на малък мезонет - 12дизайн на малък мезонет - 13дизайн на малък мезонет - 14дизайн на малък мезонет - антре 1дизайн на малък мезонет - 15дизайн на малък мезонет - 16дизайн на малък мезонет - 17планплан второ ниво